Izvor: Blic | Sreda, 20.03.2019.| 08:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Trg republike 1. aprila 2019. zatvaraju za saobraćaj

Druga faza radova na Trgu republike, koja podrazumeva zatvaranje za saobraćaj, startovaće 1. aprila 2019.

- Kada se zatvori Trg republike, dodatno opterećenje pojaviće se u ulicama Starine Novaka, 27. marta i u Bulevaru despota Stefana. To znači da su to zone na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju u smislu izmena i uspostavljanja privremenog režima - napominje Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj.

Od 1. aprila biće obustavljen saobraćaj od Palate Albanija do Narodnog pozorišta.

- Obezbediće se jedan kontaktni vod kojim će se trolejbusi izvesti na uličnu mrežu do 7.00, a od 20.00 uveče će biti mreža uključena, takođe jedan vod, za povratak trolejbusa u garažu. Od 7.00 do 20.00 mreža će biti isključena, neće biti pod naponom, da bi radovi mogli da se izvode bezbedno - dodaje Rafailović.

Od Slavije Ulicom kralja Milana do Palate Albanija saobraćaće vozila na liniji 31, kao i još dva autobusa. Ispred Palate Albanija biće postavljena privremena okretnica, a u planu je izmeštanje i taksi stanice. Dakle, trolejbusi po ovoj varijanti neće ići do Palate Albanija, već samo od perifernih terminusa do Slavije, a odatle će saobraćati autobusi ka Trgu republike.

- To praktično znači da će Trg republike, ulice Carice Milice, Resavska i Čubrina biti zatvorene za saobraćaj, dok će ulice Karađorđeva, Gavrila Principa, Prizrenska preko Terazija do Trga Nikole Pašića biti u privremenom režimu, kao i Slavija zbog okretanja trolejbusa - napominje Rafailović.

U Beogradu se na 27 lokacija trenutno izvode radovi. Na 19 gradskih područja izvođači su komunalna preduzeća, a na osam privatna.

- Plan uličnih radova i izmena biće ažuriran svaka tri meseca - ističu u Sekretarijatu za saobraćaj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.