Izvor: Indikator | Utorak, 19.03.2019.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Više od 50 nemačkih kompanija traži dobavljače u regionu i u 2019. - Novo okupljanje 6. juna u Dortmundu

(Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana nastavlja se i u 2019. godini, a novi događaj biće održan u Dortmundu 6. juna, izveštava Indikator.ba.

U okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastaće sa nemačkim firmama koje su u potrazi za dobavljačima roba i usluga iz traženih delatnosti poslovanja.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora. Inicijalno 52 nemačke kompanije zainteresovane su za pronalaženje partnera u regionu.

Oni koje žele da postanu dobavljači nekih od nemačkih kompanija treba da se prijave do 29. marta, a broj onih koji će se kvalifikovati za završni B2B događaj je ograničen.

U proteklim krugovima pronalaženja dobavljača značajan broj kompanija iz regiona i BiH pronašao je nove poslovne angažmane, a kompanije iz BiH su redovno bile među najzapaženijim.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju SR Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke. Organizuju ga Predstavništvo nemačke privrede u BiH, nemačke spoljnotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.