Izvor: eKapija | Utorak, 19.03.2019.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prolom voda stigla do Japana

(Foto: prolombanja.com)
Pošto je našla kupce u Americi, Australiji i u Rusiji, gde se plasira kao lekovita voda, nedavno je i drugi kontejner Prolom vode od 12.000 litara prosleđen japanskom tržištu, navode Top novosti.

Prema rečima Radovana Raičevića, generalnog direktora kuršumlijskog preduzeća Planinka, u čijem sastavu osim Prolom i Lukovske banje posluje i Fabrika za punjenje Prolom vode, ona se na tržištu izvozi kao voda sa lekovitim svojstvima jer, kako naglašava, malo koja voda koje kao Prolom poseduju visoku ph vrednost a nisku mineralizaciju.

– U poslednje dve godine u osavremenjavanje Fabrike za punjenje Prolom vode uložili smo gotovo 5 mil EUR i nabavili novu liniju za pakovanje vode kapaciteta 13.500 litara, koja funkcioniše uz dosadašnju od 8.000 litara, kako bismo uvek bili spremeni za nove isporuke vode - kaže direktor Raičević

On ističe da je opremljen novi magacin od 2.000 kvadrata sa savremenim regulatornim skladištem.

Planinka je uvela i najsavremeniji uređaj za praćenje izorišta. Prolom voda ima četiri bušotine koje su istog kvaliteta, jer se prati temperatura i ostali parametri vode.

Inače, Prolom voda je poznata u lečenju bolesti bubrega, organa za varenje i kožnih bolesti, a analize koje izvode u ovom preduzeću poklapaju se, kako ističu, sa analizama koje takođe sprovode kupci u inostranstvu, pišu Top novosti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.