Izvor: Promo | Utorak, 19.03.2019.| 14:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Inteligentno poslovanje uz novu generaciju SAP ERP rešenja

Godišnji skup SAP korisnika održan je 13. marta u Aranđelovcu, a jedan od najvećih proizvođača poslovnog softvera predstavio je tom prilikom svoja inovativna rešenja, najnovije tehnologije i servise koji kompanijama pružaju mogućnost da dodatno osnaže i unaprede svoje poslovanje u eri digitalne ekonomije.

Imajući u vidu da inteligentno poslovanje podrazumeva i perfektno orkestrirane poslovne procese, na skupu je predstavljena S/4HANA, nova generacija ERP rešenja, koja otklanja nedostatke starih sistema kao što su kompleksnost i tromost i omogućava iskorišćavanje svih prednosti inovativnih tehnologija koje se mogu ugraditi u poslovni proces.

Digital core (ili S/4HANA) je nova generacija SAP ERP rešenja koja u osnovi ima nekoliko elemenata kao glavnu prednost u odnosu na prethodne verzije. Jedan od njih je i automatizacija poslovnih procesa, tako što nove tehnologije, poput Machine Learning, IoT i Blockchain, omogućavaju da se podaci koje posedujemo iz internih, eksternih izvora i uređaja transformišu i pruže novu vrednost za procese u finansijama, lancu snadbevanja, nabavci ili upravljanju ljudskim resursima.

- Prednost je i pojednostavljeno korisničko iskustvo sa novim SAP Fiori korisničkim interfejsom koji donosi nove vrednosti i uvide informacija, pre svega srednjem nivou rukovodstva koje je ključno za protok informacija. Novo korisničko iskustvo donosi i novi način kolaboracije i komunikacije sa poslovnim aplikacijama kao što je chatbot - navode iz SAP-a.

Tu su i nove funkcionalnosti koje postaju deo digital core rešenja, kao što je napredno upravljanje transportom i skladištem, napredno planiranje u procesu lanca snadbevanja i druge. Na kraju, nova generacija SAP ERP rešenja donosi i pojednostavljenu arhitekturu i model podataka koji značajno ubrzavaju obradu velike količine podataka.

- S/4HANA ili digital core ima nekoliko opcija implementacije koji su podeljeni u dve osnovne kategorije - On-Premise i Cloud. Postojeći SAP korisnici imaju dve glavne mogućnosti kako da urade migraciju, a to su: nova implementacija ili re-implementacija i konverzija postojećeg sistema na novo S/4HANA okruženje. Naši stručnjaci, kao i SAP partneri stoje na raspolaganju svim SAP korisnicima kako bi im pomogli u procesu transformacije - ističu iz kompanije.

Kada je reč o planovima SAP-a za naredni period, kažu da u ovom trenutku postoji više od 2.600 inovacija vezano za S/4HANA rešenje, koje se odnose na sve linije poslovanja i industrije gde je SAP prisutan.

- Najveći deo budućih planova se odnosi na inovacije u smislu razvoja novih aplikacija koristeći nove tehnologije kao što su AI/ML, Blockchain, IoT... - najavljuju iz SAP-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.