NavMenu

Inteligentno poslovanje uz novu generaciju SAP ERP rešenja

Izvor: Promo Utorak, 19.03.2019. 14:13
Komentari
Podeli
Godišnji skup SAP korisnika održan je 13. marta u Aranđelovcu, a jedan od najvećih proizvođača poslovnog softvera predstavio je tom prilikom svoja inovativna rešenja, najnovije tehnologije i servise koji kompanijama pružaju mogućnost da dodatno osnaže i unaprede svoje poslovanje u eri digitalne ekonomije.

Imajući u vidu da inteligentno poslovanje podrazumeva i perfektno orkestrirane poslovne procese, na skupu je predstavljena S/4HANA, nova generacija ERP rešenja, koja otklanja nedostatke starih sistema kao što su kompleksnost i tromost i omogućava iskorišćavanje svih prednosti inovativnih tehnologija koje se mogu ugraditi u poslovni proces.

Digital core (ili S/4HANA) je nova generacija SAP ERP rešenja koja u osnovi ima nekoliko elemenata kao glavnu prednost u odnosu na prethodne verzije. Jedan od njih je i automatizacija poslovnih procesa, tako što nove tehnologije, poput Machine Learning, IoT i Blockchain, omogućavaju da se podaci koje posedujemo iz internih, eksternih izvora i uređaja transformišu i pruže novu vrednost za procese u finansijama, lancu snadbevanja, nabavci ili upravljanju ljudskim resursima.

- Prednost je i pojednostavljeno korisničko iskustvo sa novim SAP Fiori korisničkim interfejsom koji donosi nove vrednosti i uvide informacija, pre svega srednjem nivou rukovodstva koje je ključno za protok informacija. Novo korisničko iskustvo donosi i novi način kolaboracije i komunikacije sa poslovnim aplikacijama kao što je chatbot - navode iz SAP-a.

Tu su i nove funkcionalnosti koje postaju deo digital core rešenja, kao što je napredno upravljanje transportom i skladištem, napredno planiranje u procesu lanca snadbevanja i druge. Na kraju, nova generacija SAP ERP rešenja donosi i pojednostavljenu arhitekturu i model podataka koji značajno ubrzavaju obradu velike količine podataka.


- S/4HANA ili digital core ima nekoliko opcija implementacije koji su podeljeni u dve osnovne kategorije - On-Premise i Cloud. Postojeći SAP korisnici imaju dve glavne mogućnosti kako da urade migraciju, a to su: nova implementacija ili re-implementacija i konverzija postojećeg sistema na novo S/4HANA okruženje. Naši stručnjaci, kao i SAP partneri stoje na raspolaganju svim SAP korisnicima kako bi im pomogli u procesu transformacije - ističu iz kompanije.

Kada je reč o planovima SAP-a za naredni period, kažu da u ovom trenutku postoji više od 2.600 inovacija vezano za S/4HANA rešenje, koje se odnose na sve linije poslovanja i industrije gde je SAP prisutan.

- Najveći deo budućih planova se odnosi na inovacije u smislu razvoja novih aplikacija koristeći nove tehnologije kao što su AI/ML, Blockchain, IoT... - najavljuju iz SAP-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.