Izvor: Dnevnik | Utorak, 19.03.2019.| 12:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obrovac kraj Bačke Palanke dobija novu kanalizaciju, vodovod i trafo-stanicu

(Foto: Menna/shutterstock.com)
U selu Obrovac, jednom od najvećih sela Bačkopalanačke opštine, meštani ovog sela uz pomoć lokalne samouprave i Pokrajinske vlade treba da realizuju tri vitalna projekta čijim će završetkom život ovde postati udobniji, kaže Simo Jandrić, predsednik Saveta Mesne zajednice Obrovac.

Prema njegovim rečima Uprava za kapitalna ulaganja APV je za tu namenu odborila 75 miliona dinara za završetak seoske kanalizacione mreže.

– Po okončanju tendera, sledi odabir najpovoljnijeg ponuđača. Reč je o izgradnji dva glavna magistralnog voda za fekalnu kanalizaciju od 4.200 metara sa prirodnim padom. Po projektu, završetak radova predviđen je do početka jeseni ove godine. Do početka jeseni trebalo bi da se obavi i delimična rekonstrukcija vodovodne mreže u selu.

On dodaje da je zamenjeno oko 90% azbestnnih cevi, a preostali deo biće zamenjen, prema planu, ove godne. Vrednost ove investicije je devet miliona dinara, a posao treba da uradi opštinsko Javno komunalno preduzeće Komunalprojekt.

U ovom selu ove godine biće izgrađena i potpuno nova trafo-stanica i nalaziće se van sela u blizini stanice za gas.

– Izgradnja trafo-stanice treba da počne ovog proleća, a služiće napajanju strujom gasno-regulacione mreže – dodaje Jandrić. – Jedan gasni krak ove mreže ići će ka industrijskoj zoni i time će se stvoriti uslovi za rad nekog od budućih industriskih pogona u Obrovcu. Potreba za fabrikom u našem selu postoji poslednjih nekoliko godina, a nova trafo-stanica omogućiće poljoprivrednicima čije su njive u blizini da koriste pumpe za navodnjavanje, odnosno da zalivaju svoje njive jeftinije nego do sada, ili da prvi put to učine.

Nadležni u selu kažu da je u ovoj godini predviđeno i uređenje fasade zgrade MZ, kao i presvlačenje novim slojem asfalta barem još jedne ulice. Predlažu da to bude Grobljanska ulica u dužini od 800 metara, jer je stanje kolovoza izuzetno loše.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.