NavMenu

Počinje projekat The Craftsman u Sjenici - Obuke i mentorstvo za startape u oblasti zanatstva

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 19.03.2019. 11:48
Komentari
Podeli
(Foto: gualtiero boffi/shutterstock.com)
U okviru programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, opština Sjenica sprovodi projekat " The Craftsman – projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata" koji se realizuje na području partnerskih opština Rožaje (Crna Gora) i Sjenica (Srbija).

Vrednost projekta iznosi 193.466,70 EUR, a finansira se sredstvima Evropske Unije kroz program IPA II.

Kako navodi portal Glas zapadne Srbije, projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata realizuje se sa ciljem davanja institucionalne podrške mladima, nezaposlenima i osobama koje su započele sopstveni biznis u oblasti zanata (starih zanata, uslužnih delatnosti, rukotvorina, specifičnih poljoprivrednih proizvoda i sl.).

Za zainteresovane, projektom su obezbeđene obuke, mentorstvo pri sprovođenju aktivnosti započinjanja/razvoja biznisa i druge aktivnosti na promociji i razvoju biznisa.

Javno predstavljanje projekta je danas u sali Skupštine opštine Sjenica, a lica zainteresovana za učešće u projektu mogu da se prijave do 22. marta 2019. godine putem e-mail adrese kler@sjenica.rs ili lično u Opštinskoj upravi opštine Sjenica, kancelarija broj 14.

Broj lica koja mogu učestvovati u projektu je ograničen.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.