Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 18.03.2019.| 20:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Neizvesna sudbina Alitalie - EasyJet se povukao iz pregovora za spasavanje ove aviokompanije

Ilustracija (Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Budućnost kompanije Alitalia postala je još neizvesnija budući da se britanski EasyJet povukao iz pregovora za spas italijanske aviokompanije, dve nedelje uoči isteka roka za njeno spasavanje.

EasyJet je odluku o povlačenju iz procesa pregovora doneo nakon razgovora sa italijanskim državnim železničkim operaterom Ferrovie dello Stato i američkom aviokompanijom Delta Airlines, prenosi agencija Rojters.

EasyJet je ranije u više navrata iskazao interesovanje za određene aktive Alitalije.

Alitalia je 2017. godine stavljena pod specijalan nadzor nakon što su radnici odbacili poslednji u nizu plan za spasavanje kompanije, ostavljajući vladu ponovo u poziciji da traži kupca koji bi spasio posrnulu aviokompaniju.

Državna kompanija Ferrovie dello Stato sada se trka sa vremenom kako bi do kraja meseca ispunila rok koji je utvrdila italijanska vlada za predstavljanje plana za spasavanje Alitalie. Železnički operater je sa kompanijama Easyjet i Delta Airlines pregovarao o mogućem dogovoru.

Bez učešća jednog industrijskog partnera, Alitalia bi se uskoro mogla naći u nevolji, jer ni Ferrovie ni država Italija nemaju mogućnosti da vode aviokampaniju, navodi britanska agencija pozivajući se na izjavu jednog neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.