Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.03.2019.| 19:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabran izvođač radova za izgradnju škole u Leštanima - Uskoro početak radova

Izgled buduće škole u naselju Leštane (Foto: beograd.rs)
Nakon završenog javnog poziva izabran je izvođač radova za izgradnju nove škole u naselju Leštane. Sa izvođačem je potpisan ugovor čime su se stekli uslovi za skori početak radova, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- To znači da smo najvažniji korak završili. Sada očekujem da brzo proteknu pripreme za početak gradnje i da se što pre krene sa poslom - rekao je Gak, prenosi Beoinfo.

On je istakao da je posao vredan 545,7 miliona dinara dodeljen firmi Jadran, koja će biti nosilac projekta izgradnje. Nadzor nad izgradnjom nove škole dodeljen je grupi firmi i ovaj posao je vredan oko 16 miliona dinara.

- Očekujem da dalje sve protekne u najboljem redu. Stara škola, koja je bila neuslovna, srušena je i na njenom mestu Leštane će dobiti jednu od najmodernijih škola u Beogradu, sa svim sadržajima koji su potrebni jednoj školi - rekao je Gak.

Izgradnju škole u Leštanima finansiraće Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u okviru programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, usvojenim 2016. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.