NavMenu

Krupa kabine proizvele rekordnih 14.000 kabina - U planu proširenje pogona za 2.000 m2

Izvor: Nezavisne novine Ponedeljak, 18.03.2019. 16:44
Komentari
Podeli
Preduzeće Krupa kabine iz Bosanske Krupe proizvelo je u protekloj godini rekordnih 14.000 kabina za potrebe tržišta Evropske unije, a kupci njihovih proizvoda su najveće svetske kompanije koje se bave proizvodnjom radnih mašina.

Prema rečima Dženana Džafića, direktora firme, u ovoj godini planiraju povećanje obima proizvodnje i zapošljavanje novih radnika.

- U proteklih godinu dana zaposlili smo ukupno 50 radnika, tako da u našem preduzeću sada radi 290 zaposlenika. Dnevno uspemo da proizvedemo između 80 i 90 kabina, a ono što nam je prioritet u ovoj godini jeste povećanje radnog prostora. Sada poslujemo na površini od oko 10.000 kvadratnih metara i planiramo da je proširimo za još oko 2.000 m2 - kazao je Džafić.

Prema njegovim rečima, proizvodnja u njihovim pogonima je u znatnoj meri automatizirana, a u planu je nabavka još dva robota za zavarivanje. Dodaje kako su problem s radnom snagom u dobroj meri rešili zahvaljujući saradnji s lokalnom zajednicom, koja u proteklih nekoliko godina kontinuirano sprovodi programe edukacije i prekvalifikacije za zanimanja u oblasti metaloprerađivačke industrije.


- Pružili smo tim projektima stručnu i logističku podršku, posebno kada je reč o zanimanju zavarivača, jer nam je takav profil radnika trenutno najpotrebniji. Na taj način zaposlili smo četrdesetak osoba - kazao je Džafić.

Ipak, dodaje kako se i u ovom preduzeću susreću s odlaskom obučenih i kvalitetnih radnika u inostranstvo, s obzirom na to da tamo, radeći isti posao, mogu zaraditi neuporedivo više.

Inače, plate u ovom preduzeću se kreću od 600 KM, koliko dobijaju radnici bez ikakvog radnog iskustva, do 1.500 KM, koliko dobiju obučeni radnici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.