NavMenu

Podgorica razmatra uvođenje električnih autobusa

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 18.03.2019. 14:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Podgorica razmišlja da uvede električne autobuse u saobraćaj, a crnogorski sekretar za saobraćaj Lazarela Kalezić smatra da bi se time rešio problem gradskog prevoza.

- Klima Podgorice ne bi dozvoljavala da to bude samo ova vrsta autobusa, bilo bi dobro da razmišljamo i o kombinovanim autobusima. Gradovi koji imaju sličnu klimu prave kombinaciju električnih i autobusa na gas ili na nekom drugom alternativnom gorivu - navela je Kalezić, piše Dan.

Ona je ukazala da trenutni gradski prevoz u Podgorici prouzrokuje mnoge probleme, između ostalog zagađenost vazduha i navodi da su u saobraćaju autobusi koji su stari i nisu komforni.

- U Podgorici imamo 109 autobusa koji pokrivaju 29 linija. Rentabilnost gradskog prevoza svuda u svetu je upitna. Razmišljamo da uvedemo električne autobuse i to bi dovelo do toga da smanjimo korišćenje konvencijalnog goriva, koje je skupo. Takođe, razmišljamo o tome da se negde pojača uloga grada kada je prevoz u pitanju - kazala je Kalezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.