NavMenu

U Beogradu otvoren Dečji zoo vrt - Mališanima na raspolaganju i novo igralište i avantura park

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.03.2019. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
U petak 15. marta u Beogradu je otvoren Dečji zoo vrt, u okviru kojeg je napravljeno novo igralište i avantura park za decu. Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je istakao da je ovo je još jedna promocija zdravog života, kontakta sa prirodom i dečje igre na otvorenom.

- Dečji zoo vrt osmišljen je na prostoru od hiljadu kvadrata, u sklopu Beogradskog zoo vrta. Na ovom prostoru će deca s jedne strane moći da se igraju, a s druge će imati direktan kontakt sa životinjama. Ovo je dobar način da deca borave na otvorenom i budu u dodiru sa prirodom - rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

On se osvrnuo i na lepu tradiciju Beogradskog zoo vrta, dugu osamdeset godina.

- Beograd je jedan od retkih gradova koji ima zoološki vrt u centru. Kao takav, interesantna je atrakcija i za goste glavnog grada. U prethodnoj godini bilo je prvi put oko 430 hiljada posetilaca, s velikim brojem turista. Ovakvi prostori doprinose većoj turističkoj ponudi u Beogradu - istakao je Radojičić.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević istakao je da ovo ministarstvo već drugi put učestvuje u izgradnji i obnavljanju sadržaja Beogradskog zoo vrta. On je podsetio da je tokom 2016. i 2017. godine za te namene izdvojeno ukupno dvadeset miliona dinara.

- Beograd zaista jeste najposećenija turistička destinacija u Srbiji, a zoološki vrt je neizostavni deo njegove ponude. Ovom podrškom hteli smo da pomognemo u unapređenju turističke ponude zoo vrta, kako bi strani i domaći turisti mogli da uživaju u njegovim sadržajima - kazao je Knežević, istakavši da Vlada Republike Srbije u saradnji sa Gradom Beogradom nastavlja da finansira sadržaje koji će unaprediti turizam u našoj zemlji.


Direktor Beogradskog zoo vrta Srboljub Aleksić rekao je da je nakon šest meseci radova potpuno preuređen nekadašnji bebi zoo vrt, koji je sada dobio naziv Dečji zoo vrt.

- Dobili smo jednu svojevrsnu oazu za decu unutar zoo vrta, mesto gde će mališani uz nadzor moći da imaju direktan kontakt sa životinjama, jedno igralište i u perspektivi prodavnicu i kafe-bar, gde bi posetioci mogli da predahnu - najavio je Aleksić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.