Izvor: eKapija | Petak, 15.03.2019.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konferencija posvećena vantelesnoj oplodnji 27. marta u Beogradu

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Konferencija pod nazivom Evropa u Srbiji – IVF, na kojoj će prisustvovati više od 25 predstavnika evropskih zemalja, u cilju poboljšanja uslova lečenja vantelesne oplodnje u Srbiji, biće održana u sredu 27. marta 2019. godine sa početkom od 18h u Hotelu Radissoon Collection u Beogradu.

Domaćin konferencije je lokalno Udruženje pacijenata Šansa za roditeljstvo, a organizuje je krovno evropsko Udruženje Fertility Europe, navodi se u saopštenju.

Na skupu posvećenom vantelesnoj oplodnji prisutnima će se obratiti: Rautakallio-Hokkanen, predsednica evropskog Udruženja Fertility Europe, Zoran Radojčić, gradonačelnik Beograda, Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska, Ana Mitrović, predsednica Republičke stručne komisije za BMPO, Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i Mina Tadić, ispred kompanije Nectar.

Na konferenciji pod nazivom Evropa u Srbiji – IVF, Udruženje Šansa za roditeljstvo premijerno će emitovati dokumentarni film "Putovanje do bebe", u kojem je o svojoj borbi govorilo čak 6 parova iz cele Srbije.

Parovi iz Niša, Kragujevca, Lekskovca, Novog Bečeja, Sremske Kamenice i Beograda uživo će se obratiti prisutnima, kako bi podelili svoje iskustvo na putu do bebe. Pored dokumentarnog filma, Udruženje će prisutnima prikazati i izložbu fotografija pod nazivom "Neplodnost boli", koja ima za cilj da predstavi sve psihološke i emotivne prepreke sa kojima se VTO parovi svakodnevno suočavaju u želji da dobiju dete.

Evropsko udruženje pacijenata Fertility Europe, zalaže se za bolje uslove vantelesne oplodnje i zastupa teženje čak 25 miliona pacijenata koji se suočavaju sa problemom neplodnosti širom Evrope.

Svoj redovni prolećni sastanak održaće po prvi put u Srbiji, u Beogradu, u periodu od 27. do 29. marta, a zemlje članice ove organizacije su Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Francuska, Grčka, Island, Irska, Izrael, Italija, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Ruminija, Srbija, Španija, Švedska, Turska, UK, Bosna i Hercegovina (Brčko distrikt) i Slovenija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.