Izvor: Nezavisne novine | Petak, 15.03.2019.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Džejms Bond voziće električni Aston Martin

(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Filmski tajni agent Džejms Bond, poznat po spektakularnim jurnjavama automobilima, u novom nastavku ovog serijala voziće električni Aston Martin, preneli su britanski mediji.

Agent kojeg igra Danijel Krejg naći će se za upravljačem novog luksuznog modela "rapid e" u 25. filmu o Bondu.

Britanski proizvođač automobila potvrdio je da će proizvesti ekskluzivnu seriju od 155 primjeraka ovog modela, ali nije komentarisao navode da će jednog od njih voziti tajni agent 007.

List Sun piše da je odluku o automobilu doneo režiser Keri Džodži Fukunaga, koji je, prema izjavama njemu bliskih osoba, pristalica zaštite životne sredine.

- Svi strahuju da će Bond postati previše politički korektan, ali osećaju da je pravi trenutak da sedne u vozilo sa nultim emisijama - rekao je neimenovani izvor.

"Rapid e" koristi baterijski sistem koji funkcioniše na naponu od 800 volti. Maksimalna brzina automobila je 250 kilometara na čas, a do 100 kilometara na čas ubrzava za manje od četiri sekunde. Automobil može da pređe 320 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Amerikanac Fukunaga zamijenio je britanskog režisera Denija Bojla, koji se povukao iz projekta snimanja novog filma o Bondu prošle godine zbog "kreativnih neslaganja".

Krejg će igrati Bonda peti put u filmu čiji naslov još nije poznat. Očekuje se da će ovo biti njegov poslednji nastup u legendarnom serijalu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.