NavMenu

Intesa Sanpaolo ulazi u sektor medicinske nege

Izvor: Indikator Petak, 15.03.2019. 11:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LightField Studios/shutterstock.com)Ilustracija
Kao odgovor na rastuću potrebu za medicinskom negom italijanske populacije, Intesa Sanpaolo grupa lansirala je XME Salute, kako bi svojim klijentima ponudila digitalnu uslugu koja brzo i jednostavno upravlja rezervacijama medicinskih pregleda, a istovremeno pruža značajne popuste na zdravstvene usluge.

Inicijativu je razvila Intesa Sanpaolo Smart Care, grupna firma koja razvija digitalne usluge u području mobilnosti, zdravlja i doma, u saradnji s Previedical, vodećom italijanskom mrežom odobrenih zdravstvenih ustanova i lekara, koje koriste zdravstveni fondovi i osiguravajuća društva, uključujući i dopunski zdravstveni fond za zaposlene u Intesa Sanpaolo.

Italijanska domaćinstva su 2018. platila oko 150 miliona medicinskih usluga iz vlastitih džepova, s prosekom od 3,4 usluge po osobi. Od 2013. do 2017. privatni izdaci za zdravstvo porasli su za 9,6%. U 2018. godini dostigli su 40 mlrd EUR, uz prosečnu cenu po osobi od 655 EUR.


Procenjuje se da je prosječno vreme čekanja na termin zdravstvene zaštite u javnom sektoru 54,5 dana. U privatnom sektoru je to prosečno 5,7 dana, zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje za korišćenje ove usluge.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.