Izvor: Indikator | Petak, 15.03.2019.| 11:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Intesa Sanpaolo ulazi u sektor medicinske nege

Ilustracija (Foto: LightField Studios/shutterstock.com)
Kao odgovor na rastuću potrebu za medicinskom negom italijanske populacije, Intesa Sanpaolo grupa lansirala je XME Salute, kako bi svojim klijentima ponudila digitalnu uslugu koja brzo i jednostavno upravlja rezervacijama medicinskih pregleda, a istovremeno pruža značajne popuste na zdravstvene usluge.

Inicijativu je razvila Intesa Sanpaolo Smart Care, grupna firma koja razvija digitalne usluge u području mobilnosti, zdravlja i doma, u saradnji s Previedical, vodećom italijanskom mrežom odobrenih zdravstvenih ustanova i lekara, koje koriste zdravstveni fondovi i osiguravajuća društva, uključujući i dopunski zdravstveni fond za zaposlene u Intesa Sanpaolo.

Italijanska domaćinstva su 2018. platila oko 150 miliona medicinskih usluga iz vlastitih džepova, s prosekom od 3,4 usluge po osobi. Od 2013. do 2017. privatni izdaci za zdravstvo porasli su za 9,6%. U 2018. godini dostigli su 40 mlrd EUR, uz prosečnu cenu po osobi od 655 EUR.

Procenjuje se da je prosječno vreme čekanja na termin zdravstvene zaštite u javnom sektoru 54,5 dana. U privatnom sektoru je to prosečno 5,7 dana, zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje za korišćenje ove usluge.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.