Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.06.2009.| 12:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plastične biorazgradive kese i eko torbe u "Familija marketima"

(Foto: b)

U "Familija marketima" se upotrebljavaju plastične biorazgradive kese umesto običnih plastičnih kesa i eko torbe, saopšteno je iz te kompanije .

Prednosti tih kesa u odnosu na obične plastične su brojne, a najvažnija koja ima globalni uticaj na životnu sredinu se ogleda u tome, da je vreme za koje se biorazgradive kese razgrade četiri godine i to bez štetnih ostataka. To je proces 100 puta brži od vremena koje je potrebno za razradnju običnih plastičnih kesa, napominje se u saopštenju.

Biorazgradive kese su besplatne za kupce, kao što su bile i obične plastične kese.

Plastične biorazgradive kese se koriste u beogradskim "Familija marketima" na Dušanovcu, Miljakovcu, Novom Beogradu, u Zemunu i zgradi "Beograđanke".

Akcija "Familija marketa" se proširila i na prodajne objekte širom Srbije: Užice, Kragujevac, Kraljevo, Bor, Knjaževac, Niš, Leskovac.

Ideja uvođenja papirnih kesa, koje su takođe pretnja za okolinu je prešla u izradu eko torbi, koje su od organskog pamuka koji je 100% biorazgradiv. Za razliku od klasičnog pamuka organski pamuk je uzgajan bez upotrebe pesticida. Cena eko torbe je 129 dinara, stoji u saopštenju "Familija marketa".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.