Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 16:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija 28. i 29. marta u Banjaluci

(Foto: zefart/shutterstock.com)
Digital Graphic Fair, međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija i materijala, biće održan u Banjaluci, na tvrđavi Kastel 28. i 29. marta, po drugi put.

Regionalni zastupnici vodećih kompanija iz sveta digitalnih grafičkih rešenja, predstaviće najznačajnije novitete sa polja digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Stoga je ovogodišnji moto sajma Think a little bit digital.

M Studio design&print iz Banjaluke ove godine je u ulozi organizatora celog projekta. Dizajn menadžer M Studija i kreativni direktor sajma, Draško Bošnjak, posetiocima će predstaviti autorsku izložbu primenjenog grafičkog dizajna, koja će biti izvedena najsavremenijim tehnologijama digitalne štampe.

Misija čitavog projekta je edukacija i razvijanje svesti kod umetnika i stvaralaca, da kreativno pristupaju problemima i daju nova kreativna rešenja. Društvena korist sajma ogleda se u pomeranju kreativnih granica, povećanju produktivnosti i kvaliteta proizvodnje, unapređenja poslovanja.

Inicijativu za osnivanje DGF sajma 2017. pokrenuo je Slobodan Bobby Baltić, predvodnik kompanije Carlos Signs, koji na polju grafičkog tržišta aktivno deluje nepunih 20 godina.

Sajam će tokom oba dana manifestacije biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.