Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 14.03.2019.| 16:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće gradnja bolnice u Doboju - Potpisan ugovor vredan oko 45 mil EUR

(Foto: bolnicadoboj.com)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije China Sinofarm International Corporation Li Kan potpisali su 14. marta ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrednosti 88.568.717 KM bez PDV-a.

Rok izgradnje bolnice prema principu "ključ u ruke" je 36 meseci.

Prema idejnom projektu, nova bolnica je koncipirana u jednom, monolitnom objektu, koji je jasno funkcionalno podeljen po spratovima, prizemljem sa šest spratova, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Osim centralnog objekta, predviđena je izgradnja i tehničkog objekta.

Zbog poplave iz 2014. godine, koja je zadesila Doboj, u ovom idejnom projektu je predviđeno izdizanje temelja postojećeg terena za 80 centimetara iznad površine.

Nova bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije Republike Srpske, te Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona u Federaciji BiH.

Raspolagaće sa ukupno 468 kreveta, imaće glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, onkološku dnevnu bolnicu i drugo.

Projektovani su odvojeni ulazi za pacijente i osoblje i ulaz u urgentni blok.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.