Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oglašen javni poziv za projekte opština i gradova u Srbiji - Za 2019. izdvojeno 489 miliona dinara

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije uputilo je i ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani sa ukupno 489.365.000 dinara iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je rekao da je i ove godine obezbeđeno za 50% više sredstava za ovaj fond, iz kojeg se finansira izgradnja infrastrukture, uvođenje eUprave ili organizacija kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija značajnih za lokalne sredine, navodi se u saopštenju Vlade.

On je kao veoma pozitivno i ohrabrujuće ocenio to što se sredstva u ovom fondu iz godine u godinu povećavaju.

Ministar je istakao i novinu u odnosu na prošlogodišnji konkurs, a to je da će se ove godine finansirati i projekti smanjenja rizika od klimatskih promena, elementarnih nepogoda i slično.

- U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama, zemljotresima i zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje kako bismo zaštitili imovinu i lokalnih samouprava i građana - rekao je ministar i pozvao sve opštine i gradove da prijave projekte.

Rok za prijavu projekta je 1. april 2019. godine, posle čega će Komisija za sprovođenje postupka i utvrđivanje predloga za raspodelu sredstava pregledati i razmotriti prispele prijave u skladu sa utvrđenim kriterijumima i predložiti donošenje odluke o raspodeli sredstava po ovom javnom pozivu.

Javni poziv je objavljen u Službenom glasniku broj 16/19, a sve neophodne informacije za učešće na tom pozivu, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.