Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta

(Foto: Halfpoint/shutterstock.com )
Urbanističkim projektom predviđeno je da bude izgrađena nova multifunkcionalna dvorana površine 10.000 m2, zatvoreni olimpijski bazen površine 5.000 m2, atletski stadion sa šest staza, kao i veštačka stena za sportsko penjanje, navodi se na sajtu Zavod za sport i medicinu sporta.

U kompleksu Zavoda za sport u planu je i obnova upravne zgrade i laboratorija za medicinu, psihologiju i analitiku u sportu. Proširiće se i smeštajni objekti na 3.500 m2, a sve kako bi se poboljšali uslovi za boravak sportista, koji će dolaziti na pripreme i takmičenja. U ovom delu grada, koji je oaza Beograda, sledi dodatno preuređenje koje će pored građanstva, privući i strane sportiste, a naše zadržati u zemlji kako bi svoje pripreme i trenažne procese sprovodili kod nas.

- Zavod za sport i medicinu sporta ostvaruje napredak na mnogim poljima. Rekonstrukcija izdvojenog odeljenja Omladinsko-sportskog kampa Karataš je privedena kraju, kroz promociju naše kuće poslali smo građanima jasan signal koliko je bitno da sport treba da bude besplatan i time skrećući pažnju na važnost bavljenja sportom i rekreacijom, a kao dokaz naše posvećenosti tome, obnovili smo i nadogradili trim stazu u Košutnjaku koja je i najmodernija u državi. Počela je gradnja gradnjom veštačke stene za sportsko penjanje a uskoro i sa multifunkcionalnom dvoranom. Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, pruživši mu, kao što sam rekao, besplatan sport. Zato je na 12,7 hektara predviđena i okončana rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih sadržaja uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS – istakao je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović.

- Od 23. do 25. maja u Sava Centru organizujemo 2. Međunarodnu konferenciju sportske medicine Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Biće to sjajna prilika da se na jednom mestu okupe stručnjaci iz celog sveta, povežu popularne i aktuelne teme iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima (kursevi i radionice), razviju neka nova prijateljstva i profesionalne veze između pojedinaca i ustanova'' - kaže Bojović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.