Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dan otvorenih integracija 21. marta u Zagrebu

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Dan otvorenih integracija, koji će se održati 21. marta u Zagrebu, još jednom okuplja domaće i svetske stručnjake iz poslovnog i IT sveta.

Kroz predavanja, okrugli sto i radionice tehnoloških partnera, posetioce očekuje bogati višesatni program koji pokriva teme digitalne infrastrukture, digitalizacije i automatizacije ekonomije, spajanja naizgled nespojivih sektora, kao i sigurnosti.

Cloud je već preuzeo primat u digitalnoj transformaciji, a 5G revolucija u svojim je početnim fazama. U ovom novom okruženju razgovaramo o tome, koliku važnost pridajemo digitalnoj infrastrukturi? Odgovore će nam dati Virag Bela iz konsultantske kompanije Arthur. D. Little. Uprkos novim tehnologijama, sporiji rast evropske privrede izaziva zabrinutost, navodi se u saopštenju kompanije KNG ICT.

Brojni akteri spas vide u digitalizaciji i automatizaciji ekonomije, ali konkretni akcioni planovi nedostaju. Zašto zaostajemo za drugim evropskim ekonomijama i može li država pružiti adekvatnu inicijativu koja će rešiti nedostatak radne snage otkriva Hrvoje Stojić, direktor odeljenja ekonomskih istraživanja Addiko Bank Hrvatska.

Nemačka, Švedska i Estonija samo su deo evropskih zemalja koje razvoj privrede zasnivaju na Triple Helix konceptu. U Hrvatskoj takav sistem još uvek nije razvijen, ali postoje svetli primeri poput robota RONNA. O nesvakidašnjoj kolaboraciji medicine i mašinstva govore neurohirurg KB Dubrava prof. dr sc. Darko Chudy i prof. dr sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Zaštita privatnosti i podataka imperativ je današnjeg poslovanja. Andro Galinović, predsednik ISACA Croatia Chapter / CISO upoznaće nas s budućnošću u kojoj ne postoji 'nedigitalni' način rada. Da li je tehnologija dovoljno zrela za takvu budućnost, koji su rizici i kuda vodi nepovratna digitalizacija svega?

Digitalna transformacija donosi brojne prednosti, ali i izazove. Kako izazove pretvoriti u koristi saznajte na okruglom stolu "Digitalizacija poslovanja - izazovi i kako ih prepoznati?" pod moderatorskom palicom direktora Gartner Adriatic/Calisto Ivana Maglića. Na okruglom stolu učestvuju Eugen Paić – Karega, član uprave Zagrebačke Banke, Bernard Gršić, državni sekretar Centralne državne kancelarije za razvoj digitalnog društva i Tihomir Šibalić, direktor kompanije Enna Infosense.

U sklopu konferencije, predstaviće se 20 inovativnih rešenja kompanije KING ICT i njihovih partnera, a u pripremi je i 6 tehnoloških radionica. Sve informacije i detaljan program potražite na službenoj stranici konferencije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.