NavMenu

Formirana radna grupa za sprovođenje fazne izgradnje kanalizacije na području Beograda

Izvor: Beoinfo Ponedeljak, 29.06.2009. 08:33
Komentari
Podeli

Rešenjem gradonačelnika Beograda formirana je radna grupa za sprovođenje fazne izgradnje kanalizacije na području grada Beograda u cilju bržeg opremanja naselja kanalizacionom mrežom.

Predsednik ove radne grupe je Aleksandar Stamenković, direktor JKP "Gradska čistoća", a članovi su Milan Vuković, sekretar Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, Predrag Petrović, sekretar Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, Cvijo Babić, izvršni direktor za poslovnu podršku JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i dr Miloš Stanić, profesor Građevinskog fakulteta.

– Radna grupa imala je već dva sastanka na kojima smo se bavili razmatranjem postojeće planske dokumentacije i raspodelom zadataka u vezi sa izradom idejnih projekata za pojedina naselja. U ovom trenutku prioritet je izrada kanalizacije u naseljima Plavi horizonti, Zemun polje i Šangaj. Kanalizacija nedostaje i naseljima sa leve obale Dunava, Kotežu, Borči i Ovči, kao i delovima Voždovca, Grocke, Zemuna. Pokušaćemo da maksimalno skratimo procedure oko donošenja neophodnih planskih dokumenata i rokove za izgradnju – rekao je za Beoinfo Aleksandar Stamenković.


Zadatak radne grupe biće da pokrene izradu planske i tehničke dokumentacije, investiranje u nove kanalizacione sisteme i izdavanje naloga nadležnim opštinama za pokretanje postupka rešavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.