Izvor: eKapija | Sreda, 13.03.2019.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

SAP predstavio inovativna softverska rešenja - Održan godišnji korisnički skup u Aranđelovcu

U Aranđelovcu je danas održan skup SAP korisnika, na kome je jedan od najvećih proizvođača poslovnog softvera predstavio svoja inovativna rešenja, najnovije tehnologije i servisi koji kompanijama pružaju mogućnost da dodatno osnaže i unaprede svoje poslovanje u eri digitalne ekonomije. Korisnici su imali priliku da razmene iskustva o implementiranim rešenjima, ali i da steknu nova znanja u razgovoru sa najistaknutijim stručnjacima.

Proces integrisanja podataka iz više izvora na osnovu kojih se donose odluke jedan je od glavnih izazova velikih organizacija. Iako se ovaj proces u mnogim slučajevima gleda kao skladištenje podataka i generisanje izveštaja, na konferenciji je pokazano da SAP DATA Warehouse rešenje uz to omogućava i izračunavanje i praćenje performansi, kao i uvid u operacije kompanije. Istovremeno, ti podaci pružaju menadžmentu informacije na osnovu kojih je moguće donositi strateške i operativne odluke u realnom vremenu.

Imajući u vidu da inteligentno poslovanje podrazumeva i perfektno orkestrirane poslovne procese, na skupu je predstavljena S4HANA, nova generacija ERP rešenja, koja otklanja nedostatke starih sistema kao što su kompleksnost i tromost i omogućava iskorišćavanje svih prednosti inovativnih tehnologija koje se mogu ugraditi u poslovni proces.

Bolje iskustvo za prodaju, ali i za kupce

"Forbes" navodi da je neprecizna kompenzacija prodaje jedan od tri osnovna razloga za pad rezultata prodaje. Kao odgovor na ovaj izazov menadžmenta, SAP je prikazao SAP Commision rešenje za obračunavanje kompenzacije u prodaji. Ovaj alat obezbeđuje objektivne naknade prodajnom timu, čak i onda kada postoji više prodajnih ciljeva, a da su pri tome u obzir uzeti strateški prodajni ciljevi kompanije.

Na konferenciji je predstavljen i Configure Price Quote (CPQ) takođe proizvod nedavno akvizirane kompanije CallidusCloud, a danas deo SAP Customer Experience portfolia koji prodaji omogućava da kreira najoptimalniju ponudu za kupca, sa tačnim cenama i u pravo vreme. Ujedno pruža uvid u poslovanje, kako bi maksimizirao mogućnosti prodaje istovremeno štiteći marže.

Lanac snabdevanja postaje sve važniji izvor zarade, uštede i osnove za konkurentsku prednost u vreme digitalne ekonomije, te je završnica ovogodišnjeg skupa bila rezervisana za predstavljanje mogućnosti koji nudi SAP Ariba Strategic Sourcing, rešenje koje pokriva proces nabavke od selekcije i odabira izvora snabdevanja, pa sve do usaglašavanja i održavanja ugovora.

Godišnji SAP skup podržale su kompanije Atos, B4B, Coming, Enetel Solutions, M&I Systems, Prointer Sistem, S&T, Sapiens Solutions, SlovShore i Solving.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.