NavMenu

Prolećni ukus fest 23. i 24. marta u Beogradu - Festival domaće hrane i pića

Izvor: eKapija Sreda, 13.03.2019. 10:40
Komentari
Podeli
Prolećni ukus fest, dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 23. i nedelju 24. marta od 10 do 19 časova u Kombank dvorani u Beogradu (bivši Dom Sindikata, ulaz sa Trga Nikole Pašića). "Oseti ukus proleća", moto je ovogodišnjeg festivala čiji ukusi i mirisi bude adrenalin i pozitivnu energiju!

Na festivalu će biti predstavljeno više od 2.000 proizvoda iz Srbije i regiona.

Posetioce na Prolećnom ukus festu čekaju i nove "ukusne" premijere. Prvi put stiže - med sa zlatom. Pravi hit festivala su namazi sa pečurkama, tartufi, tvrdi sirevi sa do sada neviđenom kombinacijom prirodnih začina, kao i čuveni kozji sirevi iz Bosne, pripremljeni po narodnoj recepturi. Specijalno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih "šmek" začina. U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice i paprike sa sirom. Posetioci Prolećnog ukus Festa imaće priliku da probaju i da nabave nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera i domaćih sokova. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, kulena i slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu autentičnog domaćeg piva.

Zemlja gost Prolećnog ukus festa je Egipat. Ukusi sa ovog podneblja donose nam tradicionalne specijalitete sa neobičnim i autentičnim aromama.

Prolećni Ukus Fest podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Grada Beograda i Turistička organizacija Beograda. Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.


Ulaz na Prolećni ukus Fest je besplatan za sve posetioce, koji će pored degustacije moći i da kupe originalne proizvode iz Srbije i regiona vrhunskog kvaliteta koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

"Prolećni Ukus Fest" biće svečano otvoren u holu dvorane u subotu 23. marta u 11 sati, u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Sekretarijata za privredu Skupštine Beograda, Ambasade Egipta i brojnih uglednih gostiju.

Drugog dana festivala, u nedelju 24. marta u 17 časova, na svečanoj ceremoniji, specijalni međunarodni žiri proglasiće i najbolje proizvođače hrane i pića u 9 različitih kategorija. Najprestižniju nagradu Prolećnog ukus Fest-a, specijalni Grand Prix festivalske publike, osvojiće proizvod koji dobije najviše glasova posetilaca.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.