NavMenu

Telekom operateri uvode 4G mrežu - Vijeće ministara odobrilo izdavanje dozvola

Izvor: eKapija Utorak, 12.03.2019. 17:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)Ilustracija
Vijeće ministara BiH, na predlog Regulatorne agencije za komunikacije, donelo je Odluku o dozvolama za korišćenje radiofrekventnog spektra, za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema.

Ovom odlukom praktično se omogućava uvođenje 4G mreže u BiH, a mobilni operateri se obavezuju na poboljšanje svojih usluga, koje uključuju bolju uslugu i pokrivenost teritorije i putnih komunikacija u BiH. Dozvole izdaje Regulatorna agencija za komunikacije BiH i dodeljuje ih postojećim licenciranim mobilnim operatorima u Bosni i Hercegovini na period od 15 godina, a operator je na ime naknade dužan da plati ukupno 17,5 mil KM (oko 8,75 mil EUR) u pet jednakih godišnjih rata, počev od 2019. godine.


Ova sredstva će u narednih pet godina biti usmerena za razvoj oblasti transporta i komunikacija, a konkretnu namenu utvrđivaće Vijeće ministara BiH, a na predlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.