Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.06.2009.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konferencija za zdravstvo sutra u hotelu "Hyatt" - strateški razvoj zdravstva u Srbiji

Konferencija za zdravstvo, koja je osnovana radi unapređenja strateškog razvoja zdravstva u Srbiji, održaće se sutra (26. juna 2009. godine) u hotelu "Hyatt" u Beogradu, saopšteno je na sajtu "Tsomokos Group International".

Konferencija ima za cilj da okupi predstavnike relevantnih institucija i organizacija iz državnog i privatnog sektora što će omogućiti razmenu iskustva i znanja o razvojnim procesima unutar pojedinačnih organizacija, kao i u celokupnom zdravstvenom sistemu Srbije, napominje se u saopštenju.

Među najavljenim učesnicima konferencije su: doc. dr Nevena Karanović, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, prof. dr Miodrag Jevtić, načelnik VMA, dr Jasmina Knežević, direktorka bolnice "Bel Medic", Goran Petković, državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije, Dana Burduja "International Finance Corporation" iz Rumunije, Dragomir Marisavljević, zamenik predsednika "Hemofarm group", John Georgakopoulos generalni direktor "Šumadijaleka" i dr.

Neke od tema konferencije su: stanje zdravstva u Srbiji, izazovi u domenu poboljšanja bolničkog sistema Srbije, javno-privatno partnerstvo kao instrument razvoja sektora zdravstva u Srbiji, proces privatizacije u zdravstvu, privatno zdravstveno osiguranje, sektor farmacije itd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.