NavMenu

Gotovo 5.000 bankara u EU zarađuje više od milion evra godišnje

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.03.2019. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Broj bankara u Evropskoj uniji sa zaradom većom od milion evra godišnje porastao je na skoro 5.000, čak i pošto su regulatori ograničili bonuse.

Prema podacima Evropske agencije za nadzor banaka (EBA), u 2017. godini je više od milion evra prihodovalo 4.859 bankara u odnosu na 4.597 bankara godinu dana ranije, prenosi Rojters. Većina njih nalazila se u Britaniji, ukupno 3.567 ili čak 73,3%, što je za 38% više nego 2016. godine. U Nemačkoj je registrovano 390 bankara sa tako visokim primanjima, u Italiji 201, u Francuskoj 233, a u Španiji 161.

Kako bi, međutim, Britanija krajem ovog meseca trebalo da izađe iz evropskog bloka, pojedini visoko plaćeni bankari će se verovatno preseliti iz Londona u nove finansijske centre na Starom kontinentu, ocenjuje britanska agencija.


Nakon što su poreski obveznici spasili kreditore tokom finansijske krize pre deset godina, EU je od 2014. uvela ograničenja na bonuse, što znači da ne mogu biti veći od osnovne plate, a samo ako deoničari to odobre mogu biti dvostruko veći.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.