NavMenu

OC Jahorina u 2019. planira gotovo 17 mil EUR investicija

Izvor: Capital Ponedeljak, 11.03.2019. 08:25
Komentari
Podeli
Olimpijski centar Jahorina planira ove godine da se zaduži za 16 mil KM (8 mil EUR). Takođe, u srednjoročnom planu razvoja OC Jahorina za period 2019–2021. godina, koji će se naći na dnevnom redu vanredne skupštine akcionara 22. marta, navodi se da je u planu prodaja određene imovine.

Podsećamo, najveći državni hotel na Jahorini Bistrica već je prodat kompaniji Batagon International za 5,9 mil KM (nešto manje od 3 mil EUR), a ove godine u planu je i prodaja druge imovine.

Prema investicionom planu, OC Jahorina planira u 2019. investicije od 33,4 mil KM (oko 17 mil EUR).

Najvrednija investicija je projektovanje i izgradnja gondole Javor Partizan vrednosti 16 mil KM (8 mil EUR), kao i projektovanje i izgradnja mauntin kostera sa pripadajućim objektom u vrednosti 3,5 mil KM (1,75 mil EUR).

- OC Jahorina će u skladu sa usvojenim planom nastaviti investiciona finasiranja iz vlastitih sredstava, kroz očekivano uknjiženje i prodaju lokacija, kao i putem manjih subvencionisanih projekata. Planiran je kontinuitet u stabilnom poslovanju pa ćemo u 2019. raditi na pronalaženju povoljnog dugoročnog finansijskog zaduženja u iznosu od 16 mil KM - naveo je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić u srednjoročnom planu razvoja.


OC Jahorina u prošloj godini je zabeležila dobit od 41.101 KM. Ski centar je imao dobit 1,35 mil KM, dok je ugostiteljstvo završilo u minusu od 1,31 mil KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.