Izvor: eKapija | Subota, 09.03.2019.| 17:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Do 15.3.2019. tender za drugu fazu rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici - Vrednost posla 1,3 milijarde dinara

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Naredne sedmice će u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda biti raspisan tender za drugu fazu rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla, najavio je u subotu (9. marta 2019.) zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će vrednost tog posla biti 1,3 milijarde dinara.

To je, kako je rekao, najveća investicija kada je pitanju putna infrastruktura u Rakovici.

– Ta ulica treba da omogući da se normalno siđe sa Mosta na Adi, kada se ide prema Rakovici, Vidikovcu. Mi smo prošle godine radili kod Ulice Pere Velimirovića izmeštanje korita Topčiderske reke. Morali smo da pomerimo korito reke kako bismo u Bulevaru patrijarha Pavla umesto dve imali četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaj. Pošto završavamo izmeštanje korita Topčiderske reke dobili smo dovoljno prostora da možemo da radimo Bulevar patrijarha Pavla. Radićemo od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka i u toj fazi ćemo početi da radimo taj silazak sa Mosta na Adi - kazao je Vesić, a preneo Beinfo.

On je istakao da je to jedna od najznačajnijih stvari koje Grad radi kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura zato što će to omogućiti građanima Rakovice i Vidikovca da za desetak minuta stignu do Tošinog bunara.

Prema Vesićevim rečima, u opštini Rakovica će se raditi mnogo ulica, naročito malih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.