NavMenu

Utvrđen Nacrt plana detaljne regulacije za kompleks BIP-a - Javni uvid do 26. marta 2019.

Izvor: eKapija Subota, 09.03.2019. 12:10
Komentari
Podeli
(Foto: Beoland)
Grad Beograd oglasio je 24. februara 2019. godine javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije za kompleks BIP-a na opštini Savski venac.

Nacrt plana detaljne regulacije utvrdila je Komisija za planove Skupštine grada Beograda, na sednici održanoj 12. februara 2019. godine, a javni uvid omogućen je u zgradi Gradske uprave Beograda u periodu od 25. februara do 26. marta 2019.

Skupština grada Beograda donela je još 2016. godine odluku o izradi Plana detaljne regulacije za kompleks BIP-a, a 2017. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda objavio je rani uvid u ovaj dokument.

Kako stoji na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, prostor obuhvaćen planom omeđen je izuzetno frekventnom saobraćajnom infrastrukturom: Bulevarom vojvode Putnika koji se stapa sa Ulicom kneza Miloša, zonom Mostarske petlje, koridorom auto-puta (državni put Ia reda Beograd –Niš) i zonom železničkog čvora "Beograd Centar". Površina obuhvaćena planom iznosi 7,03 hektara.

U okviru granice plana u zajedničkom, ograđenom, kompleksu nalaze se Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku i Ortopedsko preduzeće "Rudo". U odvojenom, ograđenom kompleksu nalazi se Beogradska industrija piva i bezalkoholnih pića, a između kompleksa BIP-a i železničke stanice "Beograd Centar" nalazi se neizgrađeno zemljište.

Kompleks BIP-a nalazi se na mestu stare Vajfertove pivare, prve srpske parne pivare (1873-1947). U kompleksu postoji Vajfertov podrum, tzv. "ležni podrum" dugačak 69 i širok 31 metar, podeljen u 14 odeljenja u kome je skladišteno pivo u bačvama i tankovima.

Realizacijom ovog plana očekuje se transformacija površina privrednog zemljišta u centralnoj zoni u komercijalne delatnosti u funkciji novog gradskog centra uz železničku stanicu. Takođe, planom će se odrediti kompleks mešovite namene na prostoru između Specijalne bolnice i stanice "Beograd Centar" i stvoriće se optimalni uslovi za rad Specijalne bolnice formiranjem građevinske parcele i definisanjem urbanističkih parametara za realizaciju potrebnih kapaciteta.


Zainteresovana lica mogu, tokom javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, najkasnije do 26. marta 2019. godine.

Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda biće održana 25. aprila u zgradi Gradske uprave grada Beograda u 13 časova i u toku sednice će sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, moći da obrazlože primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.