NavMenu

Na prodaju bivša politička škola u Kumrovcu - Početna cena 1,61 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 08.03.2019. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: Wikimedia)
Hrvatska vlada je u petak (8. marta 2019. godine) donela odluku o prodaji nekadašnje političke škole u Kumrovcu, odnosno hotela "Zagorje".

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda, a početna cena je 11,96 miliona kuna (1,61 milion evra), prenosi Seebiz, pozivajući se na portal Lider.

Reč je o građevini koja je, kako je rekao ministar državne imovine Goran Marić, propadala 30 godina.

Politička škola u Kumrovcu je, neavodi se u tekstu, već nekoliko puta prodavana, i u tim postupcima je bilo iskazane zainteresovanosti, ali ne i obvezujućih ponuda.

Reč je o devastiranoj nekretnini koja je "van upotrebe dugi niz godina, nije održavana, zapuštena je i u lošem stanju" - tako svoju prodaju "reklamira" hrvatska vlada u obrazloženju odluke o prodaji objekta neto površine 5.901 m2, ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže, i bruto volumena 34.464,20 m2, piše portal.

Javni poziv će biti objavljen na internet stranicama Ministarstva državne imovine, Hrvatske privredne komore i "u jednom od visoko tiražnih dnevnih listova", navodi se u odluci vlade o prodaji hotela "Zagorje", odnosno bivše političke škole u Kumrovcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.