Izvor: Tanjug | Petak, 08.03.2019.| 14:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na prodaju bivša politička škola u Kumrovcu - Početna cena 1,61 mil EUR

(Foto: YouTube)
Hrvatska vlada je u petak (8. marta 2019. godine) donela odluku o prodaji nekadašnje političke škole u Kumrovcu, odnosno hotela "Zagorje".

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda, a početna cena je 11,96 miliona kuna (1,61 milion evra), prenosi Seebiz, pozivajući se na portal Lider.

Reč je o građevini koja je, kako je rekao ministar državne imovine Goran Marić, propadala 30 godina.

Politička škola u Kumrovcu je, neavodi se u tekstu, već nekoliko puta prodavana, i u tim postupcima je bilo iskazane zainteresovanosti, ali ne i obvezujućih ponuda.

Reč je o devastiranoj nekretnini koja je "van upotrebe dugi niz godina, nije održavana, zapuštena je i u lošem stanju" - tako svoju prodaju "reklamira" hrvatska vlada u obrazloženju odluke o prodaji objekta neto površine 5.901 m2, ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže, i bruto volumena 34.464,20 m2, piše portal.

Javni poziv će biti objavljen na internet stranicama Ministarstva državne imovine, Hrvatske privredne komore i "u jednom od visoko tiražnih dnevnih listova", navodi se u odluci vlade o prodaji hotela "Zagorje", odnosno bivše političke škole u Kumrovcu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.