NavMenu

VIŠKOVIĆ: Slede smene direktora u javnom sektoru i smanjenje broja radnika do 15%

Izvor: Capital Petak, 08.03.2019. 13:20
Komentari
Podeli
Radovan Višković (Foto: vladars.net)Radovan Višković
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je smene u javnim preduzećima i smanjenje broja zaposlenih u ministarstvima i javnim preduzećima za 10 do 15%.

Višković je u četvrtak, 7. marta, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini RS, rekao da je tražio od svih ministarstava da provere svoje sistematizacije radnih mesta i da ponude 10 do 15% manje mesta.

- Ovih dana razgovaramo s menadžmentima svih javnih preduzeća, biće i određenih kadrovskih rešenja. Vlada ozbiljno na tom pitanju radi - kazao je Višković.

Dodao je da je na prošloj sednici Vlade sa dnevnog reda skinut plan poslovanja Autoputeva RS i Šuma RS, upravo zato što postoji višak radnika.

- Resorni ministar i ja idućeg petka imamo razgovor s Nadzornim odborom i Upravom oko Šuma RS o tome šta očekujemo, šta treba da se radi, i dok ne dobijemo od njih uveravanja da su spremni da to prate, njihov plan neće se naći na Vladi - istakao je Višković.

Dodao je da je tražio od svih ministartsva da provere sistematizacije i da ponude za 10 do 15% manje mesta nego što sada imaju.


Poslanik PDP-a Draško Stanivuković pitao je da li je premijer upoznat da se za zapošljavanje u institucijama ne raspisuju konkursi, da postoji višak radnika u javnim preduzećima, i istakao da se tome mora stati u kraj.

- Elektroprivreda RS ima 9.000 radnika, Šume RS 4.500 radnika, Željeznice RS 3.200 radnika, Pošte 2.200 radnika. Približno 20.000 zaposlenih, što će pojesti i mnogo veće državne aparate. Procena je da je samo 550 radnika viška u Šumama. Jasno moramo stati u kraj ovome - rekao je Stanivuković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.