NavMenu

GSP nabavlja 70 solo autobusa na lizing

Izvor: Blic Četvrtak, 07.03.2019. 15:41
Komentari
Podeli

(Foto: beograd.rs)
GSP Beograd raspisao je tender za nabavku novih autobusa, ali ne 210 vozila, kako je najavljivano, već 70 i to na – lizing.

Rok za podnošenje ponuda je 12. april, a rok za isporuku vozila samo 60 dana od potpisivanja ugovora. Kako su ranije najavili gradski čelnici, cilj je da sva nova vozila budu na beogradskim ulicama do 1. septembra.

Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, svi autobusi moraju da budu iste marke i tipa, potpuno novi i nekorišćeni, solo i niskopodni, uz garanciju na celo vozilo od najmanje tri godine.

Od ponuđača se traži da to bude autobus gradskog tipa, sa troja vrata, minimum 26 mesta za sedenje i kapaciteta od najmanje 100 putnika. Takođe, obavezni su klima uređaj, sistem za grejanje radijatorskog tipa, sistem informisanja putnika u vidu LED indikatora, sistem za mobilni video nadzor, prostor za putnike sa posebnim potrebama, sistem za automatsko brojanje putnika, bežični internet…

Ponuđač je dužan da obezbedi obuku vozača za ova vozila, ali i servis u krugu najdalje 50 kilometara od Beograda.

Dobri poznavaoci prilika na tržištu autoindustrije, a posebno kada su u pitanju gradski autobusi, tvrde da nema mnogo firmi koje mogu da isporuče toliko vozila u tako kratkom roku. Kao favoriti za posao spominju se turski "Otokar" i "Iveko bus" sa sedištem u Francuskoj. Prvi su poslednjih godina snabdevali vozilima "Lastu", dok su ovi drugi nedavno prodali 30 autobusa hrvatskoj prestonici Zagrebu, mada i domaći prevoznici u svojim voznim parkovima imaju njihova vozila.

Kako su najavili čelnici prestonice, za nove autobuse obezbeđeno je 45 mil EUR. Veći deo od 35 miliona je rebalansom budžeta za 2019. osigurao Grad Beograd, a preostalih 10 miliona GSP "Beograd".

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.