Izvor: eKapija | Sreda, 06.03.2019.| 19:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

U čačanskom Lidlu posao za 50 ljudi - Moguće otvaranje još objekata u Moravičkom okrugu

(Foto: monticello/shutterstock.com)
U prodavnici "Lidl" koja če u Čačku biti otvorena 14. marta biće zaposleno 50 Čačana, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

On je u izjavi za "Čačanski glas" rekao da je investicija nemačkog trgovinskog lanca vredna 4 mil EUR, a da je obaveza Grada bila da obezbedi infrastrukturno renoviranje ovog dela stare industrijske zone.

Gradonačelnik napominje da su infrastrukturne sanacije tog dela grada već bila planirane, ali su ipak uticale da lokacija koju su odabrali Nemci bude apsolutno spremna za igradnju objekta, prenosi portal Morava info.

– Podvožnjak je uvek bio u vodi, čak i posle manje kiše, tako da smo ugradili nove pumpe, dve rešetke, pribavili agregat da ta voda može da se crpi u Moravu. To je važno i za "Lidl", ali i za sve naše sugrađane koji žive u tom delu grada – rekao je Todorović.

Kako je istakao gradonačelnik, pored zapošljavanja naših sugrađana, veliki benefit biće i konkurencija, zbog čega bi cene i u ostalim trgovinama trebalo da budu niže, kao i činjenica da će se proizvodi više od 350 domaćih dobavljača, koji pod svojim ili pod brendom "Lidla" naći na rafovima ovog trgovinskog giganta.

Todorović je istakao da postoji mogućnost da "Lidl" otvori prodavnice i u drugim mestima Moravičkog okruga.

Hipermarket "Lidla" u Čačku nalaziće se u Beogradskoj ulici, u blizini kružnog toka kod Medicine rada.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.