NavMenu

Svi zahtevi poljoprivrednika za podsticajna sredstva biće isplaćeni do kraja marta - Legla i prva sredstva iz IPARD programa

Izvor: Novosti/Tanjug Sreda, 06.03.2019. 18:07
Komentari
Podeli
(Foto: Sasa Prudkov/shutterstock.com)
Svi zahtevi koje su poljoprivredni proizvođači podneli za podsticajna sredstva u 2018. godini biće isplaćeni do kraja marta, izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović i precizirao da su u pitanju svi zahtevi koji se odnose na mehanizaciju, tov i genetiku.

Ministar je danas (6. marta 2019. godine) u Skupštini Srbije, na sednici na kojoj se raspravljalo o izmenama i dopunama zakona iz oblasti poljoprivrede, naveo da će ta sredstva biti isplaćena zahvaljujući tome što sada Uprava za agrarna plaćanja ima dovoljno novca.

Kada je u pitanju poljoprivredna mehanizacija, Nedimović je najavio da će od aprila poljoporivrednici moći da podnesu zahteve za refundiranje 50% sredstava koje su uložili u mehanizaciju.

A kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu poljoprivrede, sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj (IPARD program) danas su (6. marta 2019.) legla na račun prvih devet IPARD korisnika u Srbiji.


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je početkom godine da će u 2019. biti raspisano sedam konkursa za sredstva iz IPARD programa i da će srpski poljoprivrednici prvi put dobiti evropski novac direktno u ruke.

Nedimović je tada naveo da će novac biti namenjen za nabavku traktora i mehanizacije, ali i za preradjivačke i skladišne kapacitete.

Takođe je rekao da srpski poljoprivrednici mogu do 2020. godine da dobiju iz pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj ukupno 175 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.