NavMenu

Počeo novi ciklus konkursa za Wienerberger Brick Award 2020

Izvor: eKapija Sreda, 06.03.2019. 12:26
Komentari
Podeli
Arhitektonska nagrada Wienerberger Brick, uvedena 2004. godine, dodeljuje se svake dve godine za izuzetne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Wienerberger će 2020. godine po deveti put proglasiti pobednike ovog konkursa. Prijave projekata putem online alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture. 2018. godine učestvovalo je skoro 600 projekata iz više od 50 zemalja.

Nagrada uključuje pet kategorija: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces i Building outside the box.

Kategorije su usmerene na inovativne koncepte i načine korišćenja opeke, korišćenje novih tehnologija gradnje, unikatnu opeku i posebne ukrase u projektu.

Korišćenje Wienerberger proizvoda nije obavezan uslov za učestvovanje. Posebna pažnja se pridaje tome kako se projektom objedinjuje funkcionalnost, održivost i energetska efikasnost. Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2016. ili nakon 2016.


Za više informacija o Wienerberger Brick Award-u, kao i o načinu konkurisanja pročitajte OVDE.

Wienerberger je najveći svetski proizvođač opeke (Porotherm, Terca), tržišni lider u proizvodnji glinenog crepa (Tondach, Koramic) u Evropi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.