NavMenu

Nova turistička ponuda na Dunavu - Srpsko-hrvatski projekat "Centralna dunavska tura" vredan 576.000 EUR

Izvor: Tanjug Utorak, 05.03.2019. 17:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Walid Nohra/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski i hrvatski partneri projekta "Centralna dunavska tura" prezentovali su danas (5. marta 2019. godine) u Novom Sadu zajedničku turističku ponudu na reci Dunav, koja će, kako kažu, biti vidljiva na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu.

Projekat "Centralna dunavska tura" vredan je 576.000 EUR, od čega je 490.000 EUR sufinansirano sredstvima iz Evropske unije putem IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske za period od 2014. do 2020.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić rekao je da projekat "Centralna dunavska tura", kao i drugi projekti prekogranične saradnje, imaju veliki značaj za našu zemlju, jer su kako je rekao, u funkciji direktnog podsticanja saradnje sa zemljama u okruženju, razvijanju međusobnog poverenja i dobrosusedskih odnosa.

- Projekat u kome je vodeći partner 'Razvojna agencija Osječko-baranjske županije' dizajniran je s ciljem da poveže turističke aktere sa područja koji dele Hrvatska i Srbija, a zbog kreiranja 'Destinacije srednjeg Dunava', jer reka Dunav nije samo strateški važan transportni koridor, već i veoma značajan turistički resurs - istako je Drakulić na konferenciji povodom završetka projekta.

Naglasio je da će projekat koji se uspešno privodi kraju povećati kvalitet i raznolikost turističke ponude i da će lokalne zajednice sa obe strane Dunava u razvojnom smislu imati direktne benefite.

Tokom konferencije predstavnici projektnih partnera prezentovali su rezultate projekta kao i model upravljanja destinacijom Srednjeg Dunava - oblasti koju dele Istočna Hrvatska i Zapadna Srbija.

Kako je rečeno, zajednička turistička ponuda biće vidljiva na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu, a unapređenju vidljivosti zajedničkih turističkih proizvoda će doprineti njihovo stalno predstavljanje kroz devet novih tematskih prekograničnih ruta u oblasti zaštite prirodnog nasleđa, ruralnog turizma, kulture, sporta i očuvanja zdravlja.

Osim Razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, na projektu su učestvovali i Dunavski centar za kompetenciju, Osječko-baranjska županija i Grad Ilok.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.