Izvor: InStore magazin | Utorak, 05.03.2019.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Amazon pokreće novi maloprodajni biznis

(Foto: Sashkin/shutterstock.com)
Amazon planira da pokrene novi maloprodajni biznis koji nije povezan sa njegovim trenutnim poslovanjem kroz radnje Whole Foods Market i online operacije.

List Wall Street Journal je objavio da kompanija planira da otvori svoju prvu maloprodajnu radnju u Los Anđelesu, do kraja godine. Amazon je već potpisao ugovore o zakupu za još najmanje dve lokacije sa planiranim otvaranjem početkom sledeće godine.

Prema pisanju lista, još uvek je nejasno da li će nove maloprodajne radnje poslovati pod banerom Amazon stores.

Amazon, takođe, istražuje mogućnosti akvizicije kako bi proširio novi brend supermarketa, kupovinom regionalnih trgovačkih lanaca sa oko desetak radnji, preneo je Journal.

Amazon je sada u pregovorima za otvaranje radnji u tržnim centrima u San Francisku, Sijetlu, Čikagu, Vašingtonu i Filadelfiji.

Nove radnje će da ponude proizvode po nižim cenama. U asortimanu će biti proizvodi koji su drugačiji od onih na policama Whole Foods Market radnjama.

Nakon što je Wall Street Journal objavio vest o Amazonovim palnovima, pale su akcije drugih trgovaca koji posluju kroz supermarkete. Akcije Krogera su pale 3,6%, Walmarta za 1% i Sprouts Farmers Markets-a za 1,1%. Akcije Amazona su porasle za 1,4%.

Amazon.com i Whole Foods Market zajedno imaju desetine prehrambenih i neprehrambenih privatnih brendova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.