NavMenu

Okončan proces kupovine većinskog udela u United grupi - BC partners novi vlasnik SBB-a i N1

Izvor: Beta Utorak, 05.03.2019. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Međunarodna investiciona kompanija BC Partners objavila je danas (4. marta 2019. godine) okončanje procesa kupovine većinskog udela United (Junajted) grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.

KKR i menadžment tim United grupe zadržaće značajan manjinski udeo, navedno je u zajedničkom saopštenju United grupe i KKR-a.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, United grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih 18 godina ta grupacija je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Partner u BC Partners Nikos Statopulos je izjavio da atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija United grupe pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope.

U saopštenju je navedeno da optička i kablovska mreža United grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja.

United grupa posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale Sport Klub, Nova TV i N1 TV-a.


BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 mlrd EUR u upravljanju, a investirala je u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 mlrd EUR.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.