Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.03.2019.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Digitalna transformacija je već počela - Konferencija DIDS 2019 u Beogradu 5. marta

Jubilarna deseta konferencija DIDS 2019 biće održana 5. marta u hotelu Metropol Palace u Beogradu, u organizaciji Fondacije Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi "Digitalna transformacija je već počela".

Centralna tema ovogodišnjeg DIDS-a je digitalna transformacija, i sve vidljive i manje vidljive promene koje ona prouzrokuje u različitim sferama života i poslovanja, koju će, u okviru tri tematska bloka iz različitih uglova osvetliti veći broj renomiranih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

U prvom bloku biće razmotreni procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga.

U drugom bloku tema će biti transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporacija, ali i u malim porodičnim preduzećima. Kakva su iskustva korporacija sa ovim procesom objasniće Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu i Roland Hajdner, direktor finansija kompanije A1 Digital. O tome kako se usluge kompanije digitalnim alatima stavljaju u službu krajnjeg korisnika u bankarskom sektoru govoriće Aleksandar Blagojević, menadžer odeljenja digitalne ekspoziture i podrške klijentima, Societe Generale banka a.d. Srbija. S druge strane, šta je zajedničko ašovu i internetu saopštiće Dragan Sajić, vlasnik i urednik portala Garden.rs, i vlasnik vrtlarskog preduzeća koje predstavlja primer za ugled drugim malim biznisima u domenu upotrebe digitalnih alata. Sa panelistima razgovara Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor, TAG media.

U okviru trećeg tematskog bloka razmatraće se transformacija interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.

Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus će biti stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni. Najkompleksnije birokratske procedure i najprijatnije aktivnosti koje obavljamo u trenucima razonode, prošle su ili prolaze kroz procese transformacije, koja nam isporučuje ne samo drugačiji manir života i poslovanja, već i pogled na svet, jer neprimetno menja i kulturne matrice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.