NavMenu

Miroslav Koren novi generalni menadžer kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.03.2019. 11:21
Komentari
Podeli
Miroslav KorenMiroslav Koren
Miroslav Koren preuzeo je poziciju generalnog menadžera kompanije Kaspersky Lab za područje Istočne Evrope. Koren će iz Praga koordinisati i voditi tim u Istočnoj Evropi i biće zadužen za dugoročni rast poslovanja i profitabilnost u potrošačkom, digitalnom i segmentu poslovanja sa velikim kompanijama širom ovog regiona.

Miroslav Koren ima 14 godina iskustva rada u IT industriji, stečenog na pozicijama u oblasti programiranja, prodaje i menadžmenta u vodećim kompanijama ovog sektora. Na novu poziciju prelazi iz kompanije SUSE, gde je uspešno obavljao funkciju menadžera za Češku i Slovačku i doprineo značajnom rastu prihoda kompanije iz godine u godinu. Radio je i za kompanije SAP, Oracle i Capgemini. Miroslav Koren je završio MBA studije na Univerzitetu u Pragu, tečno govori češki, engleski i nemački jezik, voli sve vrste sportova, posebno trčanje i fudbal, i živi u malom mestu nadomak Praga.

- Radujem se prilici da predvodim tim u Istočnoj Evropi, jer vidim veliki potencijal za rast u ovom regionu. Kompanija Kaspersky Lab ima na raspolaganju veoma snažne preduslove za to: imamo odlične lokalne timove, pružamo najnaprednija rešenja za individualne i korporativne korisnike, nudimo najbolje uvide i informacije o pretnjama, i pružamo korisnicima alate za obuku i usluge najvišeg kvaliteta. Koristeći svoje preduzetničke veštine planiram da osnažim prisustvo kompanije Kaspersky Lab na svim tržištima u regionu, a poseban fokus biće na razvoju segmenta poslovanja sa velikim kompanijama - rekao je Miroslav Kořen.

Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu, istakla je da u ovom regionu, baš kao i globalno, oblast sajber bezbednosti postaje sve značajnija i za pojedinačne korisnike i za kompanije.


- Vodeća rešenja i usluge kompanije Kaspersky Lab, kombinovane sa iskustvom Miroslava Korena u upravljanju i prodaji u IT sektoru, kao i njegovom energijom i posvećenošću, omogućiće kontinuirani rast poslovanja u Istočnoj Evropi tokom narednih meseci. Verujem da će nam osnaživanje prisustva u Istočnoj Evropi pomoći da budemo korak bliže ostvarenju naše ambicije, a to je da zaštitimo sve učesnike u sajber prostoru - izjavila je Ilijana Vavan, koja će biti direktno nadređena Miroslavu Korenu.

Region Istočne Evrope čine sledeće teritorije i tržišta: Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Češka, Kipar, Grčka, Mađarska, Rumunija, Severna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.