Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.03.2019.| 09:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu od 16. do 18. maja u Banjaluci

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Posle izuzetnog uspeha postignutog prilikom organizacije skupa 2015. i 2017. godine, kada se CMBEBIH konferencija pozicionirala kao najveća iz ove oblasti u jugoistočnoj Evropi, CMBEBIH 2019 ide korak dalje i ove godine okupiće vodeće istraživače, naučnike, doktore medicine, magistre farmacije, inženjere elektrotehnike i mašinstva, IT stručnjake, perspektivne studente i ostale profesionalce da zajedno sa svetskim pozvanim predavačima kreiraju platformu za raspravu o najnovijim istraživanjima, inovativnim rešenjima i izazovima u ovoj oblasti. Cilj je poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite i života u celini. Projekat će biti implementiran pod sloganom "Share the Vision", a planirano je da konferenciji prisustvuje više od 500 učesnika iz celog sveta.

Konferencija su podržale najreferentnije svetske organizacije kao što su IFMBE, EAMBES, IEEE, ESEM i Springer.

Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu CMBEBIH 2019 ove godine biće održana od 16. do 18. maja u Banskom dvoru i u Hotelu Bosna u Banjaluci.

Na konferenciji će biti predstavljeno 117 naučnih članaka koje je prihvatila da objavi u svetu renomirana izdavačka kuća Springer. Osim toga, organizatori su se potrudili da pozovu i svetski poznata imena u svojstvu predavača, pa će svi učesnici konferencije imati priliku da poslušaju poslednja otkrića iz oblasti obrade biomedicinskih signala, doziranja lekova, nanotehnologije, lečenja tumora, primene tehnike elektroporacije, kao i rada, obrade i primene korisnih informacija iz nestrukturiranih velikih setova podataka.

Za vreme konferencije, BiH će prvi put biti i domaćin godišnjoj skupštini najveće evropske organizacije iz ove oblasti, EAMBES (European Alliance for Medical and Biological Engineering and Science). Predstavnici krovne međunarodne organizacije, IFMBE (International Federation for Medical and Biological Engineering), održaće radionice iz oblasti kliničnog inženjeringa i health technology assessmenta.

Posljednji dan konferencije će biti održan i Investicioni forum iz oblasti biznisa i IT tehnologija, saopštili su organizatori.

Svi zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije o konferenciji i načinu prijave na zvaničnoj veb stranici projekta – www.cmbebih.com


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.