Izvor: eKapija | Nedelja, 03.03.2019.| 19:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja Stop Shop retail parka u Sremskoj Mitrovici - Vrednost investicije 9 mil EUR, otvaranje u avgustu 2019.

Austrijska kompanija IMMOFINANZ počela je u petak, 1. marta, gradnju desetog Stop Shop objekta u Srbiji, svečanim polaganjem kamena temeljca u Sremskoj Mitrovici.

Menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju Joško Piteša i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader označili su početak radova na retail parku koji će se prostirati na 7.000 m2 i imati 300 parking mesta.

Otvaranje objekta planirano je u avgustu ove godine.

Investicija je vredna oko 9 mil EUR, a na izgradnji objekta je angažovan Konstruktor Konsalting, kao i lokalne firme.

Prema rečima Joška Piteše, u Sremskoj Mitrovici će biti između 15 i 20 domaćih i internacionalnih brendova, a mnogi zakupci su već potpisali ugovore. Ovde bi trebalo da bude zaposleno 100-150 ljudi.

- Sremska Mitrovica se idealno uklopila u našu sliku razvoja u Srbiji, jer u ovom regionu nije postojalo ništa slično. Ljudi iz lokalne samouprave su prepoznali našu nameru i želju za daljim širenjem i mi smo se rado odazvali i uložili ovde. Očekujemo dobre rezultate - rekao je Joško Piteša i podsetio da Stop Shop portfolio obuhvata 80 ritejl parkova u devet zemalja.

Prema njegovim rečima, tri retail parka koje je IMMOFINANZ kupio u Srbiji krajem 2018. biće do kraja prvog kvartala 2019. rebrendirani, u skladu sa standardima Stop Shopa.

- Nastavljamo dalje sa ekspanzijom i nadamo se da ćemo imati još novih akvizicija u Srbiji - najavio je Piteša.

M. A.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.