NavMenu

Student Vinko Draganja iz Beograda - dobitnik velike Cisco nagrade

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2005. 11:46
Komentari
Podeli

Cisco Networking Academy Program (CNAP), namenjen stvaranju stručnog kadra u oblasti mrežnih tehnologija, okuplja mnoštvo studenata širom sveta, a samo u oblasti EMEA- koja obuhvata Evropu, Bliski Istok i Afriku- njih 163.000! Nastavni program omogućava polaznicima Cisco akademija znanje sa kojim mogu dobiti najpriznatije industrijske sertifikate u oblasti mrežnih tehnologija CCNA (Cisco Certified Network Associate) i CCNP (Cisco Certified Network Professional).

Na velikom izboru za najboljeg studenta za 2005. godinu koji je održan u Valensiji 8. septembra nagradu je dobio upravo jedan od polaznika beogradske Cisco akademije RCUB - Vinko Draganja. Vinko je izabran između 163.000 studenata u okviru Cisco Networking Academy programa iz 113 zemalja.

Program Cisco akademije je počeo sa radom u Srbiji i Crnoj Gori na regionalnoj akademiji, osnovanoj u okviru Računarskog centra Univerziteta u Beogradu (RCUB) u junu 2003. godine. Nakon dve godine postojanja, program čini i skup lokalnih akademija osnovanih na drugim ustanovama za obrazovanje kao što su: Elektotehnički fakultet u Beogradu, Univerzitet u Podgorici, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Viša Elektrotehnička i Viša PTT škola u Beogradu, Viša poslovna škola u Blacu i druge.

Vinko Draganja je stekao zvanje CCNA položivši ovaj ispit iz prvog pokušaja sa 950 od mogućih 1000 poena. Njegov put do dobijanja ovog setifikata i nagrade u Valensiji bio je otežan i činjenicom da u vreme dok je pohađao Cisco kurs nije znao engleski jezik iako je sav program upravo na engleskom! Njegova "borba sa vetrenjačama" je obuhvatala učenje programa nekada i po 13 sati dnevno uporedo sa učenjem engleskog. Fantastičan uspeh koji je postigao uslovio je i nagradu za najboljeg studenta za 2005. godinu u oblasti EMEA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.