Izvor: eKapija | Petak, 01.03.2019.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Comtrade Grupa pokrenula Voyego - Ogranak za sektor putovanja i mobilnosti

Vladan Atanasijević
Comtrade grupa, vodeći pružalac usluga softverskog inženjeringa i sofverskih rešenja, uspostavila je samostalni ogranak za sektor putovanja (transporta i mobilnosti) pod nazivom Voyego.

Ovaj ogranak imaće sedište u Dablinu, a deo posla obavljaće se iz kancelarije u Berlinu. Izrastao je iz nekadašnje poslovne jedinice usmerene na sektor transporta i mobilnosti. Ova poslovna jedinica je u poslednjih 12 meseci imala rast prihoda od 40%, kroz partnerstva sa vodećim kompanijama u tom sektoru, uključujući Ryanair, Aer Lingus i Daimler.

Oko 250 zaposlenih Comtrade-a činiće novi Voyego tim. Njihova glavna delatnost biće pomoć avio kompanijama i raznovrsnim organizacijama iz domena kopnenog transporta da unaprede korisnička iskustva u svojim delatnostima. Bilo da se radi o unapređenju putničkih interfejsa, poboljšanju procesa plaćanja ili ubrzavanju izlaska na tržište, u Voyegu su tehnološke inovacije ključna strateška orijentacija i osnova svih projekata.

- Kao interno odeljenje Comtrade-a za sektor transporta i mobilnosti, ostvarili smo neverovatan uspeh, naročito u prošloj godini, i sad je vreme da to unapredimo kroz samostalni rad Voyega. Avio kompanije i organizacije za kopneni saobraćaj predstavljaju industrije sa ogromnim potencijalom unutar savremene digitalne ekonomije. A Dablin je idealno polazište za avio stranu našeg poslovanja - rekao je Vladan Atanasijević, šef operacija Voyega.

- Mi ćemo u narednim mesecima, uz sadašnje naše radnike, tražiti i nove kadrove, ljude sposobne za kvantne skokove u karijeri. Neko ko danas programira u maloj firmi u nekom gradiću bilo gde u regionu Jugoistočne Evrope, ko može da se uhvati u koštac sa izazovima najnaprednijih tehnologija, a istovremeno i da odgovori zahtevima poslovanja na svetskom nivou, može sutra da bude deo Voyega, da putuje i radi u Irskoj, Nemačkoj, Singapuru ili bilo gde u svetu gde su naši klijenti - naglasio je Vladan Atanasijević.

Voyego će se baviti razvojem mobilnih aplikacija, responsivnih vebsajta za avio industriju i inovativnim platnim rešenjima, koja bi omogućila avio kompanijama da nove metode plaćanja uvode brzo i da smanje troškove obrade plaćanja. Originalna Voyegova rešenja otvaraju avio kompanijama nove tokove ancilarnog (pomoćnog) prihoda. Na primer, online platforma Adnexa olakšava avio kompanijama da podešavaju i usmeravaju oglase ka precizno određenim grupama putnika, kroz različite kanale u koje spadaju boarding karte, programi za razonodu tokom leta i slično.

Za tržište u domenu kopnenog transporta, Voyego pravi platforme za upravljanje voznim parkovima i inovativna prodajna rešenja. Takođe nudi konsultantske usluge i usluge brze izrade prototipova. Ogranak je pokrenuo i svoju Laboratoriju za digitalni transport, gde testira inovativne poslovne modele i tehnologije u nastajanju, uključujući veštačku inteligenciju, chatbotove i blockchain.

U Voyegu planiraju da nastave sa uspesima iz faze internog razvoja i da udvostruče prihod do 2021. godine. Kombinujući najsavremeniju tehnologiju sa detaljnim poznavanjem sektora transporta i mobilnosti, omogućavaće vodećim igračima u toj sferi da je inoviraju, kroz jedinstvena ciljana rešenja. Očekuje se da će predviđeni rast stvoriti značajan obim novih radnih mesta, kako u Irskoj, tako i u drugim zemljama, tokom sledeće tri godine.

Iako ogranak tek zvanično počinje sa radom, neki od ključnih igrača u sektoru transporta i mobilnosti, koji opslužuju milione putnika širom sveta, već koriste Voyegova tehnološka rešenja. Istaknuti primeri su oglasna platforma Adnexa i Avan2Go, platforma za vozni park električnih vozila, koja je u upotrebi u pet gradova širom Slovenije.

- Ovaj iskorak će nam omogućiti da nadrastemo poziciju lidera u ovoj oblasti i da uspostavimo Voyego kao tim koji oblikuje svoj sektor i globalno zastupa tehnologiju koja pruža maksimalne benefite kompanijama i putnicima u sferi vazdušnog i kopnenog saobraćaja. Na osnovu naših uspeha iz prošle godine, 2019. godina deluje kao vreme koje će definisati i Voyego i Comtrade grupu u celini - rističe Vladan Atanasijević.

Više o platformi Voyego

Voyego je provajder softverskih rešenja za avio kompanije i organizacije u domenu kopnenog saobraćaja.

Kombinujući najsavremeniju tehnologiju i detaljno poznavanje sektora putovanja i mobilnosti, Voyego razvija inovativna prodajna rešenja i platforme za upravljanje voznim parkovima, kao i platna rešenja i UI/UX platforme za avio kompanije.

Kroz svoju Laboratoriju za digitalni transport, Voyego prednjači u primeni tehnologija u nastajanju, kao što su veštačka inteligencija, chatbotovi i blockchain, i nudi usluge brze izrade prototipova i konsalting. Prisutan je na međunarodnom tržištu, uključujući Irsku, Kinu, Singapur, Nemačku, Sloveniju i Austriju. Kroz digitalizaciju avio kompanija i provajdera kopnenog transporta, Voyego obogaćuje iskustvo mobilnosti za milione ljudi širom planete.

Za više informacija, posetite www.voyego.com.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.