Izvor: eKapija | Petak, 19.06.2009.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svečano dodeljene nagrade "Biznis partner 2009"

Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić
Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić (Foto: b)

Kompanija "Knjaz Miloš" izabrana je sinoć za "Najboljeg partnera 2009" glasovima 42 preduzeća dobitnika ovogodišnjeg priznanja "Biznis partner 2009". Ta prestižna nagrada dodeljena je u hotelu "Continental", po 15 put, srpskim i kompanijama iz regiona Jugoistočne Evrope koje su u protekloj godini pokazale visoke profesionalne standarde i čvrste etičke norme.

Priznanje su dobile 23 domaće kompanije, a među ovogodišnjim laureatima su, osim predstavnika iz Srbije, i deset preduzeća iz Slovenije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Grčke i Kipra.

Za "Media biznis partnere" proglašeni su "Blic", "Pink", "Color press grupa" i "eKapija".

Specijalne nagrade dobili su "Knjaz Miloš" za društvenu odgovornost, Privredna komora Srbije za razvoj saradnje u regionu, "Tetra pak production", Fakulet informacionih tehnologija za obrazovanje menadžera i "Perihard inženjering" za brigu o životnoj sredini.

Sve nagrađene kompanije ispunile su deset kriterijuma među kojima su inovativnost, kreativnost, dobri poslovni rezultati, razvoj poslovne saradnje i uspešan marketinški nastup, saopštio je organizator "Mass Media International".

Predsednik žirija Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kazao je novinarima da je za nagrade bilo predloženo čak 300 kompanija iz Srbije i centralne i istočne Evrope.

Ovogodišnji nosioci priznanja "Biznis partner 2009" su kompanije "Tigar", "Centroproizvod", "Mc Donalds", "Delta Maxi Grupa", "Airport City Belgrade", "Grawe osiguranje", "Prokupac", "Travelhouse", Specijalna bolnica "Merkur", "Altamed", "Monterra", Podrum vina "Aleksandrović", "Habit Pharm", "Konsing Group", "MGUM Technology", "hiCad", "Nutriko", "Logo", JKP Novosadska toplana, "Daniel Print", Kreativno edukativni centar i Umetnička livnica Voždovac-Braća Jeremić.

Ovogodišnji "Regionalni biznis partneri" su "Krka", "Dukat", "Arcadom", Eurobank EFG, "Grampet", "Prista oil", "Eurofast Global Limited", "Boksit", "Vektra" i "Zegin".

Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić
Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić (Foto: b)

Rade Pribićević, direktor korporativnih poslova u "Danube Foods Group", u čijem vlasništvu je "Knjaz Miloš", rekao je da je ovogodišnja nagrada priznanje za dugogodišnji trud koji ta kompanija ulaže kako u tehnologiju proizvodnje, tako i u dobre odnose sa celokupnim okruženjem u kome posluje.

- "Knjaz Miloš" je kompanija koja predstavlja neku vrstu nacionalne ikone i to donosi posebnu odgovornost. Mislim da ima malo značajnih humanitarnih i društveno korisnih akcija u kojima mi nismo učestvovali. Toga su svesni naši partneri na tržištu i, što je još važnije, naši potrošači - rekao je Pribićević za "eKapiju", dodajući da će u 2009. kompanija truditi da zadrži dosadašnju poziciju na tržištu.

Direktorka fabrike "Tetra Pak Production" Indira Petrović rekla je da je ta kompanija izuzetno ponosna što je fabrika u Gornjem Milanovcu proglašena za najbolju u regionu.

- Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da su kvalitet našeg rada i konstantno usavršavanje prepoznli naši poslovni partneri sa kojima već više decenija uspešno sarađujemo. Fabrika u Gornjm Milanovcu prošle godine proizvela je 1,7 milijardi proizvodnih jedinica, što je najbolji rezultat od njenog osnivanja, a u 2008 proglašena je naboljom od 42 fabrike "Tetra Paka" u svetu. U ovoj godini nastavićemo ulaganja u proizvodne pogone što će biti više od 2 mil EUR. Trenutno izvozimo na 40 tržišta sveta imamo 82 stalno zaposlena i dosta saradnika, što u zbiru čini oko 150 ljudi - rekla je Petrović za "eKapiju".

Elena Wolsperger, direktor sektora za odnose sa javnošću u kompaniji "Lactalis", u čijem sastavu posluje "Dukat", rekla je da ta kompanija jedina iz Hrvatske koja je dobitnik ovogodišnjeg priznanja, što za sve zaposlene predstavlja izuzetnu čast.

- Strateško opredeljenje "Dukata" je širenje u regionu, a Srbija je među važnim tržištima. Akvizicija "Somboleda" 2004. godine je bila prvi ozbiljan iskorak u regiji, a od tada je u industriju u Somboru uloženo više od 25 mil EUR. Poslujemo na deset tržišta regije gde imamo čak 14 proizvodnih pogona. Grupacija nastavlja ulaganje u razvoj novih tehnologija, proizvoda i brendove. Takođe, "Dukat" podstiče primarnu proizvodnju mleka, jer pomaže svojim kooperantima putem kredita i svakodnevne stručne i savetodavne podrške našeg tima.

Milica Šetka, direktor marektinga "Somboleda" dodala je da je strateško opredeljenje "Dukata" stvaranje novih brendova i jačenje postojećih.

Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić
Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i urednica "Ekonometra" i magazina "Biznis" Radojka Nikolić (Foto: b)

- Ove godine lansirali smo proizvode pod brendom "Sensia", to je najnoviji jogurt čija je osnovna funkcija očuvanje zdravlja i regulisanje probave. Planiramo značajna ulaganja u ovaj ali i naše druge brendove kao što je bio aktiv i somborska feta. U Srbiji imamo 350 zaposlenih. "Dukat" kroz akciju "Mlečni put dobrote", koja je pokrenuta pre dve godine, dosada je realizovao brojne donacije prema socijalno ugrpoženim kategorijama i deci.

Generalni direktor kompanije "Altamed" Radenko Tresač izjavio je da je nagrada "Biznis partner 2009" priznanje za njihov odgovorni rad i poslovne odnose koje grade sa svim klijentima.

- Kompanija "Altamed" je od osnivanja izvozno orjentisana, na inostrana tržišta plasiramo više od 50% ukupne proizvodnje. Proteklu godinu obeležilo je osnivanje predstavništva u Austriji, a dosadašnji poslovni rezultati pokazuju da je to bio odličan potez. Osim u zemlje regiona mi izvozimo u Sloveniju i Italiju, a u pregovorima smo i sa partnerom iz Australije. Osnovna misija naše kompanije je da korišćenjem plodova prirode, pomažemo ljudima da žive zdravije. Naši proizvodi su u skladu sa standardima HACCP i ISO 9001, a u toku je i implementacija ISO 22000 - naveo je Tresač u razgovoru za "eKapiju".

Sanja Veljković, generalna direktorka kompanije "Logo", koja posluje u sektoru telekomunikacija, rekla je da je nagrada za "Biznis partnera" priznanje dosadašnjim inovacijima i servisima koji korisnicima štede vreme i novac. Ona je naglasila da "Logo" planira osvajenje novih tržišta, a krajem 2009. može se očekivati ulazak u Švajcarsku.

- Ono što je jedinstveno na našem tržištu je izrada patch optičkih kablova, a osim toga što je reč o tehnoiloškoj inovacijiji, takav proizvod zadovoljava i ekološke kriterijume. Partnerstvo sa investiocionim fondom SEAF, koji je "Logo" dokapitalizovao sa više od mil EUR, doneo je nova znanja u menadžmentu, nove poslovne šanse i zaista nam je postao prijatelj.

Csaba Polacsek, direktor vodeće mađarske građevinske kompanije "Arcadom" za Južnoevropsku regiju, rekao je da je ta kompanija izuzetno počastvovana priznanjem koje je dobila. On je za "eKapiju" rekao da je "Arcadom" zainteresovan za izgradnju komercijalnih, stambenih, sportski, kulturnih objekata u Srbiji, kao i realizaciju infrastrukturnih projekata. Takođe, ta kompanija zainteresovan je i za učešće u projektima privatno-javnog partnerstva u našoj zemlji.

- "Arcadom" ima izuzetne reference u oblasti izgradnje objekata kulture u Mađarskoj među kojima su i Nacionalno pozorište u Budimpešti, koncertna dvorana "Bela Bartok". Učestvovali smo na izgradnji brojnih šoping molova, poslovnih i stambenih zgrada, sportskih i logističkih centara, al i važnim projektima infrastrukturnog opremanja. U Srbiji do sada nismo realizovali ni jedan projekat, a u Crnoj Gori smo izgradili obdanište koje je finansirano sredstvima mađarske vlade.

U ime kompanije "Color Press Group" nagradu je primila Milica Milić, direktor korporativnih komunikacija i tim povodom izjavila da je od lokalnog studentskog lista sa 3.000 prodatih primeraka u 1992. godini, kompanija CPG za 17 godina izrasla u regionalnog lidera, kompaniju koja izdaje 84 magazina u svih 6 republika bivše zajedničke države sa ukupnim mesečnim prodatim tiražem od preko 2.500.000 primeraka.

Ceremoniju pod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner" otvorio je Ljubiša Dimitrijević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine i usluga, a specijalni gost bio je guverner Nardone banke Srbije Radovan Jelašić. Među gostima našli su se i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, koji je primio specijalnu nagradu za poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime i razvoju saradnje u regionu. Skupu su prisustvovali i ambasadori Grčke, Izraela, Rumunije, Mađarske, Poljske, Kipra i Hrvatske.

Firme:
Mass-Media-International Beograd - u likvidaciji
Hotel Crowne plaza Beograd
eKapija.com Beograd
Ringier Axel Springer d.o.o. Beograd
Pink International Company Beograd
Svet Media Beograd
Color press group d.o.o. Novi Sad
Knjaz Miloš a.d. Aranđelovac
Privredna komora Srbije
Tetra pak Production Beograd
Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
Perihard inženjering d.o.o. Beograd
Tigar a.d. Pirot
Moj kiosk group d.o.o. Beograd
McDonald s Beograd
DELHAIZE SERBIA DOO BEOGRAD
Airport City Beograd
AIRPORT CITY PROPERTY MANAGEMENT BEOGRAD
GRAWE osiguranje a.d.o. Beograd
Prokupac a.d. Beograd
Prokupac a.d. Prokuplje
Travel House d.o.o. Beograd
SB Merkur Vrnjačka Banja
Altamed d.o.o. Beograd - Revita
Monterra Beograd
Vinarija Aleksandrović
Habit Pharm a.d. Ivanjica
Konsing Group d.o.o. Beograd
MGUM Technology d.o.o. Šimanovci
HICAD Novi Sad
Nutriko d.o.o. Vranje
LOGO Beograd
Novosadska toplana Novi Sad
Kreativni centar Beograd
Umetnička livnica Jeremić d.o.o. Beograd
KRKA Beograd
Krka d.d. Novo mesto
Dukat dd Zagreb
Somboled d.o.o. Sombor
ARCADOM DOO BEOGRAD
Eurobank a.d. Beograd
PRISTA OIL AD Beograd
PRISTA OIL SOFIJA, BUGARSKA
Eurofast global d.o.o. Beograd
BOKSIT a.d.
Moji brendovi d.o.o. Beograd
Ministarstvo privrede Republike Srbije
Narodna banka Srbije Beograd
Ambasada Grčke Beograd
Ambasada Grčke Beograd
Ambasada Izraela Beograd
Ambasada Rumunije Beograd
Ambasada Republike Mađarske Beograd
Ekonomska kancelarija Ambasade Mađarske
Ambasada Republike Poljske Beograd
Veleposlanstvo Republike Hrvatske Beograd - Ambasada Republike Hrvatske
Tagovi:
Biznis partner 2009
Ilija Ćosić
Grampet
Vektra
Zegin
Rade Pribićević
Indira Petrović
Elena Wolsperger
Sensia
Sanja Veljković
SEAF
Csaba Polacsek
Nacionalno pozorište Budimpešta
koncertna dvorana Bela Bartok
Ljubiša Dimitrijević
Radovan Jelašić
Miloš Bugarin
Radenka Tresač
Radojka nikolić
Zdravko Lončar
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE