Izvor: eKapija | Sreda, 27.02.2019.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Godišnji plan javnih nabavki Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda - Oko 9 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u 2019.

(Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)
Tokom ove godine Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograd izdvojiće oko 9 milijardi dinara za javne nabavke.

Naime, Plan javnih nabavki Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2019. godinu predstavljen je 26. februara u Privrednoj komori Beograda.

Procenjena vrednost planiranih usluga je 978,6 milioa dinara, a radova 8,1 milijarda dinara, u ukupno 257 postupaka, 176 usluge i 81 radovi.

Inače, 35 javnih nabavki za usluge oblikovano je po partijama. Cilj je da se istorodne javne nabavke, a koje imaju niže procenjene vrednosti dodele jednom najpovoljnijem ponuđaču, čime se postiže racionalizacija poslova. Najviše partija imaju javne nabavke vršenja tehničke kontrole projekta, zatim tehničkih pregleda izgrađenih objekata, a potom slede usluge formiranja građevinskih parcela, izrade tehničke dokumentacije i pribavljanje podloga.

Kako je najavljeno tokom ove godine biće realizovana javna nabavka za tehničku dokumentaciju tunelske veze od Karađorđeve do Dunavske padine vredna oko 116,6 miliona dinara, tehničku dokumentaciju za vezu Borske ulice i petlje Laste na autoputu vrednu 15,4 miliona dinara, tehničku dokumentaciju za proširenje pešačke zone Knez Mihailova vredna oko 21 milion dinara, tehničku dokumentaciju za izgradnju saobraćajnica za pristup Prokopu oko 29 miliona dinara, tehničku dokumentaciju za izradnju saobraćajnica u Bloku 42 oko 11,6 miliona dinara, tehničku dokumentaciju za izgradnju saobraćajnica sa infrastrukturom za lokaciju marina Dorćol...

Za 2019. godinu predviđena je izgradnja trolebujske kontaktne mreže u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici vredna oko 348 miliona dinara, izgradnja javnih fontana oko 62,5 miliona dinara, izgradnja nedostajuće infrastrukturw u Bloku 16 vredno 21,6 miliona dinara, izgradnja bloka između Dalmatinske u Ulice Starine Novaka oko 16,7 miliona dinara...

Prezentacija javnih nabavki imala je za cilј, kako su naveli, da omogući svim zainteresovanim privrednim društvima da se, pre objavlјivanja oglasa o javnoj nabavci, upoznaju sa pregledom Plana nabavki, brojem nabavki i vrstama postupaka, izvorima finansiranja, dinamikom sprovođenja nabavki i najčešćim problemima u pripremanju ponude, kako bi se što kvalitetnije pripremili za učešće na tenderima koji slede.

Podsetimo, u 2018. godini Direkcija je imala na raspolaganju 5,3 milijarde dinara a ugovori su zaključeni u vrednosti od 4,7 milijardi dinara. Za usluge je u proseku tokom protekle godine stizalo 6 ponuda, a za radove 3 ponude.

Ceo plan javnih nabavki za 2019. godinu možete pogledati OVDE.

S. Š.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.