Izvor: eKapija | Utorak, 26.02.2019.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Genetičaru Miodragu Stojkoviću AmCham nagrada "Hero" za izuzetnost

(Foto: YouTube/screenshot)
Na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham) održanoj u Narodnom muzeju, AmCham je tradicionalno dodelio godišnju nagradu AmCham "Hero". Ove godine dobitnik je Miodrag Stojković, svetski poznati genetičar i jedino srpski naučnik sa indeksom H60 - koji se dodeljuje samo jedinstvenim, globalno priznatim naučnicima, saopšteno je iz AmChama.

Stojković je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

Predstavnici AmChama-a su šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

- Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji - podvukla je predsednica UO Američke privredne komore Jelena Pavlović.

Na Generalnoj skupštini predstavljeni su i rezultati rada tokom 2018. godine, a glasanjem kompanija članica izabrani su novi članovi Upravnog odbora - sekretar blagajnik Biljana Bujić iz KPMG-a i Dragan Lupšić iz Coca-Cola HBC Srbija izglasani su za dvogodišnje mandate Upravnog odbora, navedeno je u saopštenju AmChama.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.