NavMenu

Obnovljena Klinika za ortopedsku hirurgiju u Novom Sadu

Izvor: RTV Ponedeljak, 25.02.2019. 17:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je 25. februara rekonstruisanu Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine, ističući da je u zdravstveni sistem AP Vojvodine, u protekle dve i po godine, uloženo pet milijardi dinara.

- Pokrajinska vlada je za radove na rekonstrukciji Klinike za ortopediju KCV i nabavku najsavremenije medicinske opreme izdvojila 114 miliona dinara. Svi radovi su završeni u najkraćem roku i ovaj objekat će sledeće nedelje otvoriti vrata za pacijente - rekao je Mirović.

On je istakao da su u toku intenzivni radovi i na Klinici za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju i Centru za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku, te ocenio da je to samo početak velikih investicija u Klinički centar Vojvodine.

- Rekonstruisaćemo sve klinike u okviru KCV, pripremamo se za početak radova na izgradnji B i C bloka - rekao je Mirović, istakavši da je paralelno sa tim, u toku i nabavka najsavremenije medicinske opreme, neophodne za modernizaciju zdravstvenog sistema u Vojvodini.

U protekle dve i po godine, kako je naveo, u ovu oblast uloženo je više od pet milijardi dinara, ocenivši da je to samo početak investiranja.

- Jedan deo posla na rekonstrukciji regionalnih bolnica i Interne klinike i Poliklinike u okviru Kliničkog centra Vojvodine nastaviće Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat obezbedili su svu neophodnu projektnu dokumentaciju - istakao je on.

Tom prilikom, Mirović je najavio da će krajem marta biti otvorena i potpuno rekonstruisana Opšta bolnica u Pančevu.


- Stanje u zdravstvu se menja, napravljeni su veliki rezultati i to je danas vidljivo golim okom. Ukoliko nastavimo da radimo ovim intenzitetom siguran sam da ćemo za nekoliko godina govoriti o sveobuhvatnom unapređenju zdravstvenog sistema u Vojvodini - izjavio je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je Klinički centar Vojvodine dobio savremenu Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, istakavši da u taj objekat nije investirano 50 godina.

- Ove godine počećemo i radove na rekonstrukciji Odeljenja za intenzivnu terapiju, klinika za neurohirurgiju i vaskularnu hirurgiju i na tome nećemo stati, jer moramo da obezbedimo najbolje uslove za oko 600.000 pacijenata koliko ih godišnje primi KCV - rekao je Gojković, istakavši da su završeni projekti i za Kliniku za urologiju i Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.