Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.02.2019.| 10:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Drugi festival cveća u Banjaluci od 17. do 19. maja

Ilustracija (Foto: Andris Tkacenko/shutterstock.com)
Posle uspešnog prvog izdanja, Banjalučki festival cveća biće organizovan i ovog proleća. Već sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće i više od 10.000 sadnica jedinstvenog tulipana sorte Banjaluka, po kojem je ovaj grad poznat među cvećarima širom Evrope.

U cvetnoj oazi, koja je tokom prvog festivala cveća prošle godine privukla veliki broj posetilaca, svi će ponovo moći da uživaju od 17. do 19. maja, prenosi gradski sajt Banjaluke.

Pripreme za drugi Banjalučki festival cveća već su započele, odnosno imenovan je Sekretarijat za organizaciju manifestacije i održani prvi radni sastanci.

- Plan je da uskoro uputimo poziv svim zainteresovanim izlagačima za učešće na festivalu, a za razliku od prethodne, ove godine biće pozvani i učesnici iz inostranstva. Svi će imati rok da svoje prijave dostave do 30. aprila – kazali su iz Odeljenja za komunalne poslove Grada Banjaluka.

Banjaluka je pre više od 30 godina imala izložbu cveća koja je bila popularna i posećena.

- Upravo namera Grada jeste da se vrati festival cveća po uzoru na taj nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cveću u regionu. Istovremeno, prošle godine u grad se vratio i tulipan sorte Banjaluka, crveno-žute boje, koji će i ovog proleća da krasi gradske parkove – kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Kako su naveli, cilj je da se promoviše Banjaluka kao grad zelenila, obogate manifestacioni i turistički sadržaji, kao i promocija profesija cvećara, proizvođača cveća i dekorativnog sadnog materijala, te pejzažne arhitekture i hortikulture.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.