NavMenu

Grozdove rakije Podruma Vukoje našle put do kupaca - Trebinjska vinarija očekuje dobre rezultate u 2019.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.02.2019. 09:59
Komentari
Podeli

Radovan VukojeRadovan Vukoje
Najveća prošlogodišnja investicija Podruma Vukoje 1982. u plasiranje grozdove rakije pokazala se kao odličan potez, jer je naišla na odličan prijem i u BiH i u regionu, a već je pobrala nagrade za kvalitet i dizajn boce na sarajevskom Spirit festu, rekao je na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu za eKapiju direktor Podruma Vukoje 1982 Radovan Vukoje.

Porodica Vukoje uložila je u najmoderniju opremu za destilaciju i time napravila povratak na velika vrata grozdovih rakija, koje su kako kaže Radovan Vukoje, bile zapostavljene i nisu rađene kvalitetno. Navodi da je ovo veliki iskorak i da u segmentu proizvodnje rakija od grožđa žele biti pokretač u Hercegovini i BiH.

- Prostor bivše Jugoslavije ima dobrih rakija od dunje, šljive, kajsije, ali moramo priznati da nismo imali dobre etikete kada je reč o grozdovim rakijama. One su obično bile prepoznatljive za Hercegovinu i Crnu Goru. Dosta njih je rađeno od koma, a ne od čistog grožđa. Zato smo došli na ideju da ih pravimo od čistog, kvalitetnog grožđa i tako je nastao brend Grozda u našoj vinariji - kaže Vukoje za eKapiju.

Najuspešnija vinarija u BiH i ove godine očekuje dobre rezultate, jer je prethodna 2018. godina i te kako bila dobra kada je reč o prinosu grožđa na njihovih 30 hektara, što je nastavak ranijih plodnih godina.


- U 2018. godini smo dobili nagrade u Aziji, a naša vina se toče u restoranima sa Michelin zvezdicom, što je velika stvar ne samo za nas, nego i za ceo vinski region. Kao vodeća vinarija u BiH želimo da krčimo put i ostalim vinarima ovog regiona.

U tom duhu nedavno je vinarija Vukoje organizovala predpremijeru Grand Tastinga, koji će se 23. marta održati u Beogradu. Okupili su najbolje vinarije Hercegovine i južne Dalmacije, a svi zajedno će u Beogradu prezentovati svoja najbolja vina.

Podrumi Vukoje nastupili su na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu u okviru zajedničkog štanda vinara iz RS, koji je organizovalo Predstavništvo RS u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.